Ante Čizmić/Cropix
A SAD - ARMENIJA

Donosimo sve kombinacije: Nova pobjeda Vatrene vodi na Euro, a moguć je i idealan scenarij!

Poslije tmurnoga ozračja koje su donijeli listopadski porazi, subota je vratila osmijeh na lice
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 18. studeni 2023. 19:58

Hrvatska je neprijeporno najveći dobitnik subotnjih utakmica 9. kola kvalifikacija za Euro u skupini D. Nakon remija Armenije i Walesa u Erevanu, te sigurne pobjede naše nacionalne vrste u Rigi protiv Latvije, kolo prije kraja natjecanja po skupinama, Hrvatska opet svoju sudbinu drži u svojim rukama!

A to je svakako najvažnije, poslije tmurnoga ozračja koje su donijeli listopadski porazi protiv Turske i Walesa, subota je vratila osmijeh na lice. I sve je vrlo jasno: pobjeda protiv Armenije u utorak u Zagrebu Hrvatskoj jamči (barem) drugu poziciju na ljestvici i izravni plasman na Europsko prvenstvo!

A ni prvo mjesto nije nedostižno - uz pobjedu Hrvatske, za to je potreban i poraz Turske u posljednjem kolu u Walesu. Tada bi, naime, Turska i Hrvatska imale isti broj bodova, po 16, a prva bi bila naša selekcija zbog boljeg međusobnog omjera (2:0, 0:1). Završi li Hrvatska ove kvalifikacija kao prva u skupini, tada bi u ždrijebu za završnicu Eura bila u drugoj jakosnoj skupini nositelja...

To bi, dakle, bio idealan scenarij. A što se događa remizira li Hrvatska s Armenijom u Zagrebu? U tom slučaju, za izravni plasman Hrvatske na Euro, Wales ne bi smio pobijediti Tursku u Cardiffu. Identičan je scenarij i u slučaju poraza naše reprezentacije protiv Armenije.

Pobijedi li Wales Tursku, a Hrvatska ne osvoji sva tri boda s Armenijom, tada bi Wales bio drugi, a Hrvatska bi, kao trećeplasirana u skupini, priliku za odlazak na Euro potražila u dodatnim kvalifikacijama.

Linker
16. svibanj 2024 07:14