Sebastjan Cimirotič (Hajduk) i Dario Knežević (Rijeka) u duelu na Poljudu 2006. godine

 JAKOV PRKIC/CROPIX
MOĆNA PORUKA

Euforija u susjedstvu, bivši napadač Hajduka i Rijeke oduševio naciju: ‘Ljudi, ovo nam je prilika‘

Slovenci su u rujnu ostvarili maksimalnih šest bodova, no sad ih čekaju teški zadaci
Piše: SNObjavljeno: 12. rujan 2023. 23:08

Bit će to pakleni četveroboj za Euro. Skupina H zasigurno je najnapetija od svih, kada je riječ o kvalifikacijama za kontinentalnu smotru nogometaša koja će se sljedeće godine održati u Njemačkoj. Slovenija i Danska imaju po 13, a Finska i Kazahstan po 12 bodova, četiri kola prije kraja.

Slovenija je napravila ono što je trebala u rujanskom reprezentativnom "prozoru". Dobili su izabranici Matjaža Keka najprije u Stožicama Sjevernu Irsku, a onda i slabašni San Marino na jednom od najlakših mogućih gostovanja. Iako do kraja moraju igrati sa svim preostalim reprezentacijama s kojima se bore za jedno od prva dva mjesta u skupini i izravan plasman na Euro, euforija u susjedstvu već je počela.

Nekadašnji napadač slovenske nacionalne vrste (33 nastupa/5 golova) Sebastjan Cimirotič u intervjuu za list Ekipa rekao je:

- Ostvarili smo važan cilj uzevši šest bodova iz ove dvije utakmice. Ima još bodova u igri, ali naš raspored jako je dobar. Sve je otvoreno, a ako se mislimo plasirati na Euro, znamo što nam je činiti - kaže strijelac prvog pogotka za Sloveniju na svjetskim prvenstvima pa dodaje:

- Moramo pobjeđivati direktne suparnike, a to su protivnici po našoj mjeri. Utakmica koju smo u lipnju odigrali u Finskoj (poraz 2:0, op.a.) ne smije se ponoviti. Sa sadašnjim stanjem u kadru, mislim da ovu situaciju možemo iskoristiti. Sigurno je da će gostovanje u Danskoj biti najteže, ali mi smo uvijek dobri kada je protivnik težak. Moramo vjerovati u naše dečke i biti optimistični - veli bivši napadač Rijeke, a potom i Hajduka pa zaključuje:

- Ljudi, ovo nam je prilika da sjednemo u automobile i odemo u Njemačku, to nam je praktički zemlja-susjed. Bilo bi to sjajno.

Standings provided by Sofascore
Linker
20. svibanj 2024 04:45