Zlatko Dalić

 Perenyi Laci/atp/spp/shutterstock Editorial/profimedia
IZBORNIK NA PIJEDESTALU

Slavni hajdukovci jako hvale Dalića, ali nije moglo bez Hajduka: ‘Prije ćemo na Poljudu dobiti pomoć s neba‘

‘Volio bih kad bi me tako iznenadili neki igrači Hajduka u subotnjem derbiju‘, kaže Dražen Mužinić
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 28. ožujak 2024. 13:03

Poslije sjajne predstave naše reprezentacije u Kairu, na sve je strane oduševljenje jer su se dogodile pobjeda i znatno bolja igra pa, kako je rekao Ivan Pudar, neukrotivi kritičar, "svaka čast Zlatku Daliću koji je dospio u poziciju da ga od viška kandidata boli glava". I još nešto:

- Protiv Tunisa je bilo dosadno, tako da mi se prvi put otkako pratim "vatrene" dogodilo da sam mijenjao kanale. Ovo protiv Egipta baš je bio gušt. Bilo bi lijepo kad bi ova dva nadmetanja između Hajduka i Dinama ponudila vrhunski nogomet, želja mi je da se ne ponovi ona uspavanka iz Maksimira bez obzira na što je rezultat 0-0 za Hajduk, u to vrijeme, bio od maksimalnog značaja - nada se Pudar.

Širi se kadar

Dražen Mužinić, bez dlake na jeziku kao i Ivan Pudar, pohvalio je izbornika Zlatka Dalića i njegovu hrabrost:

- Ipak je to bila finalna utakmica, trebalo je osvojiti trofej. A u startnoj jedanaestorici protiv Egipta Dalić je uz Luku Modrića, Marcela Brozovića i Joška Gvardiola u nadigravanje poslao osam igrača uglavnom iz drugog ešalona. Trebalo je imati petlje, uvjerenja, spoznaje da će taj sastav funkcionirati tako skladno, protočno, napadački okomito. Pokazalo se da ipak imamo širu bazu, pa uz četvorku ozlijeđenih Antu Budimira, Josipa Šutala, Matu Baturinu i Luku Sučića, sada je izbor za Njemačku širi, tu je čak preko trideset kandidata za nastup na Europsko prvenstvu ovoga ljeta.

Vejićeva procjena

Dražen Mužinić je posebno apostrofirao igru Lovre Majera i Marina Pongračića.

Prvi je pokazao zrelost i raznovrsnost, drugi sigurnost i uspješno sudjelovanje u igri.

- Volio bih kad bi me tako iznenadili neki igrači Hajduka u subotnjem derbiju, ali se pribojavam da nam preostaje u pomoć zvati nebeske sile.

Hrvoje Vejić se po tko zna koji put divio Luki Modriću...

- Njegovo je majstorstvo neupitno, ali sam ipak zadivljen njegovom energijom.

Modrić je, po Vejićevim riječima, potvrdio da je "ne samo ikona našeg nogometa nego i društva". I on se osvrnuo na predstojeći superderbi...

- Moramo pokazati odlučnost, to je presudna karta za pobjedu protiv Dinama. Jasna je pozicija rivala: Hajduk mora dobiti sva tri boda, pa tako ostati u điru za naslov... - naglasio je još Hrvoje Vejić.

Linker
15. travanj 2024 13:59