JOSIP BANDIC Cropix
FAVBET PREMIJER LIGA

Vukovi opet u poziciji lovca: Cibona sa samo šest igrača u rotaciji pomela Zabok u majstorici i ide na Split

Momčad iz Zagorja nije imala šanse u odlučujućoj utakmici za plasman u polufinale
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 09. svibanj 2024. 20:54

Cibona - Zabok 97:67 (27:13, 23:14, 32:22, 15:18)

ZAGREB Dvorana Dražena Petrovića. Gledatelja 300. Suci: Vulić, Jurčević i Roglić.

CIBONA: Radovčić 14p, 8s, 11a, Perasović 22p, 8s, 5a, Majcunić 3p, 4a, Pavković 11p, 7s, Aranitović 33p, 8s, 6a, 3il, Crnogorac, Ferderber 2, Bandov, Katanović 12p, 4s, 3a, Kujundžić.

ZABOK: Sikirić 20p, 3s, Neal 8p, 3s, 7a, 3il, Cinac 2p, 5s, Savić 9, Cvitanović 4, Tomić, Šustić 8p, 4s, Antonić 2, Črnjević 3p, 3a, Rebić 5, Kosi 2, Buljević 4.


S pravom je Ivan Tomas, Zabokov trener, upozoravao uoči majstorice četvrtfinala kako su njegovi momci odigrali na gornjoj granici mogućnosti duel u Zagorju u ponedjeljak i takvi jedva svladali Cibonu. Pri tome se zapitao koliko će energije ostati za odlučujuću utakmicu u njegovoj momčadi.

Odgovor je, na nesreću Tomasa, Zaboka i dosta velike skupine njihovoj pristaša pristiglih pod Toranj u četvrtak, stigao vrlo brzo nakon podbacivanja.

Cibona je, iako ima u rotaciji samo šest igrača, od čega su samo četvorica već opjevanih seniora, bila ona s kud i kamo više energije, agresivnosti, ali i kvalitete. Vukovi su naprosto pomeli Zabok, svladali su ga na koncu s 97:67, a da je trebalo, dojam je da je ova prednost mogla biti i veća. Zabok je nakon prvih dvadeset minuta ostao na minus 23 (27:50), a pri tome su prve vedete kluba iz Zagorja, Nick Neal i Dino Cinac ostali na samo dva Cinčeva poena. Nešto je pokušavao Antonio Sikirić, pokušavao je šutem zaprijetiti Emil Savić, no bilo je to premalo za Vukove.

Jer u toj momčadi i dalje ima nekoliko ozbiljnih tipova, kakav je svakako Aleksandar Aranitović koji nije želio sezonu okončati u četvrtfinalu, koji je majstorici isporučio 33 poena, uz osam skokova i šest asista. No, svakako je tu bilo još heroja, poput Ivana Perasovića, koji je odigrao još jednu veliku utakmicu i stao na 22 poena, osam skokova i pet asista, a kapetan Krešimir Radovčić ostao je dva skoka do triple-doublea, s14 poena, osam skokova i 11 asista. I veliku su ruku pomoći dali klinci, Borna Katanović i Josip Pavković. U utakmici u kojoj je Vukovima visio mač nad glavom, u kojoj je ova generacija mogla postati prva koja nije dospjela u polufinale, Cibona je bila prava. A tu svoju zaslugu ima i te kako trener Dino Repeša.

I Cibona je stigla na noge Splitu, prva utakmica polufinala je zakazana na Gripama već u nedjelju, a tada će Cibona biti opet u poziciji lovca. Takva je ove sezone znala zakomplicirati život favoriziranim Žutima. I te kako...

Zabok se oprostio od jedne sasvim pristojne sezone, a Ivan Tomas je opet napravio dobar posao. Bez obzira na posljednju izvedbu, i Zagorju imaju na što biti ponosni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 20:55