Poljski sudac Szymon Marciniak

 JAVIER SORIANO/Afp
VUKU SE REPOVI

Slavni Španjolac bacio sjenu na trijumf Reala: ‘Najveća katastrofa, to nitko nije htio vidjeti‘

"Dogodila se najgora moguća stvar u suđenju", ocjenjuje Antonio Mateu Lahoz
Piše: SNObjavljeno: 09. svibanj 2024. 10:45

Jutro nakon još jednog povijesnog Realovog preokreta i plasmana u finale Lige prvaka, španjolski mediji puni su sudačkih analiza o dvojbenim situacijama.

I premda se većina komentatora slaže da na izbacivanju Bayerna nema nikakve mrlje, neki uvaženi suci drugačijeg su mišljenja. Katalonski Sport konzultirao je slavnog suca, danas umirovljenog Antonija Mateua Lahoza (47), koji iza sebe ima finala Lige prvaka i brojne utakmice s velikih natjecanja, a danas je sudački ekspert za kanal Movistar+.

Lahoz se posebno osvrnuo na situaciju iz sudačke nadoknade, kad je poljski sudac Szymon Marciniak označio zaleđe prije nego je Bayern zabio gol koji bi ga odveo u produžetke. Baš kao i svi njemački mediji, podsjetio je da pomoćni suci imaju naputak ne dizati zastavicu prije završetka takvih izglednih situacija.

- Dogodila se najgora moguća stvar u suđenju, katastrofa koju nitko nije htio vidjeti. Označeno zaleđe spriječilo je mogućnost uključivanja VAR-a. VAR nije mogao pomoći. To je najgora stvar - kaže Lahoz.

Ističe da je pogreška na Marciniaku, a ne na pomoćnom sucu, jer akcija ne završava u trenutku dizanja zastavice, nego kad se oglasi glavni sudac.

- Suci su također sportaši, i oni mogu pogriješiti, ali iznenađen sam odlukom koju je donio Marciniak. U ključnim trenucima utakmice reagirao je loše, iz čega je Real jasno profitirao - poručio je.

Linker
09. svibanj 2024 10:46