Manuel Neuer

 JAVIER SORIANO Afp
TO JE BIO POČETAK KRAJA

Tragičar Neuer otkrio razloge teškog ‘kiksa‘, evo zašto je ‘poklonio‘ gol Realu: ‘Nisam očekivao taj prizor‘

Očitovanje njemačkog vratara podsjeća na sjećanja kultne utakmice Vatrenih
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 10. svibanj 2024. 11:13

Nakon što su plasirani svi komentari i hvalospjevi za veličanstvenu pobjedu Reala nad Bayernom (2-1) u završnici polufinalne utakmice Lige prvaka, španjolska je Marca prostor podarila i gubitnicima. U fokusu zanimanja španjolskog sportskog dnevnika našla se izjava njemačkog vratara Manuela Neuera:

- Moram reći da sam očekivao loptu na drugačiji način, više prema prsima. Iznenadila me, otišla je malo poviše. Nisam očekivao da će biti mala izbočina na travi - kazao je Neuer, prokomentiravši vlastitu pogrešku u 87. minuti utakmice kada je golom Joselua započeo Bayernov "početak kraja"...

Očitovanje njemačkog vratara kod hrvatskih pratitelja nogometne igre evocira ugodna, pa i pomalo zajedljiva prisjećanja na "slučaj krtičnjak". Vraća ih u listopad 2006. kada je na maksimirskom stadionu Hrvatska, u kvalifikacijama za Euro 2008, pobijedila Englesku 2:0. Nakon što je Paula Robinsona u 60. minuti iznenadio Eduardo da Silva pogodivši glavom (pored stopera poput Carraghera, Terryja i Rija Ferdinanda) za vodstvo Hrvatske, engleskog je vratara devet minuta kasnije "uništio" branič Gerry Neville. Loptu vraćenu od suigrača Robinson je promašio i na svekoliko veselje domaćih navijača – propustio u mrežu.

Neuerova izjava sugerira da i na slavnom madridskom stadionu Santiago Bernabeu postoji "krtičnjak". Zanimljivo, na Realov travnjak požalio se nedavno i Pep Guardiola poslije spektakularne golijade "kraljevskog kluba" i Manchester Cityja (3-3).

- Stadion Reala je impresivan, ali predsjednik Florentino Perez mora se pobrinuti da ima i dobar travnjak. Igrao sam mnogo puta u Madridu i uvijek je tepih bio besprijekoran. Sada nije – ustvrdio je Guardiola.

O pogrešci vratara Neuera, koja je u 87. minuti "vratila u život" momčad Reala prozborio je i Thomas Tuchel, trener Bayerna (do kraja sezone):

- Od deset tisuća udaraca Neuer zaustavi loptu deset tisuća puta. Praktički je isključeno da Manu pogriješi. Ali, njemu se to dogodilo u utakmici, gdje je prezentirao svoju vrhunsku klasu. Uvijek postoji deset tisuća i prvi put - zdvojno je konstatirao Tuchel.

Uz izgovor za primljeni pogodak, Manuel Neuer se priklonio mišljenju svojih suigrača i detektirao glavnog krivca za Bayernov poraz u Madridu:

- Gorko je biti eliminiran na ovakav način. Do 87. minute smo imali vodstvo i već smo se vidjeli u finalu Lige prvaka. No, ne mogu se osloboditi dojma da se poljski sudac nemalo zanio. "Zarazio" se suđenjem kakvog često viđamo na domaćim utakmicama Reala – zaključio je Neuer.

Linker
10. svibanj 2024 11:37