Futsal Dinamo - Olmissum 

 GORAN MEHKEK Cropix
NA KORAK DO TITULE

Finalna serija seli na jug: ‘U Zagrebu smo se pokazali kao tvrd orah, ali Dinamo je i dalje favorit‘

Danas i u ponedjeljak igraju se dvije utakmice finala doigravanja između Olmissuma i Futsal Dinama
Piše: Ivica JavorčićObjavljeno: 10. svibanj 2024. 08:48

Finalna serija doigravanja za malonogometnog prvaka Hrvatske, u kojoj kao i lani sudjeluju Futsal Dinamo i Olmissum, seli na jug, točnije na ušće Cetine. Nakon prvih bitaka rezultat u pobjedama je 1:1, što znači da će finalni okršaji imati još najmanje dva čina, a moguća je i peta utakmica - majstorica, u kojoj, ako do nje i dođe, Dinamo ima prednost domaćinstva kao bolje plasirani klub iz osnovnog dijela sezone.

Velika neizvjesnost

U dva sljedeća susreta domaćinstvo će imati Olmissum, treća po redu utakmica finalne serije na rasporedu je večeras (petak), dok će četvrta biti u ponedjeljak u dvorani na Ribnjaku. U prvom susretu nakon produžetaka slavili su Zagrepčani sa 6:4, dok je drugi sudar pripao Omišanima. Već prva utakmica naznačila je veliku neizvjesnost, a rezultatskih preokreta bilo je napretek. Da ti produžeci nisu bili slučajni dokazala je druga utakmica, kada su Omišani iznenadili. Olmissum je tako ostvario prvu ovosezonsku pobjedu u međusobnim ogledima s Dinamom, budući da su u prethodne tri slavili Zagrepčani.

- Dinamo je i dalje favorit, ali smo u prvom paketu utakmica u Zagrebu učinili ono što smo priželjkivali, što nas dodatno mobilizira. U toj gostujućoj atmosferi nije bilo lako. Bili smo hrabri, nismo posustajali i pokazali smo se kao tvrd orah. Istina je da smo napravili “break”, ali smo i dalje čvrsto na zemlji. Dobro znamo kakav je protivnik pred nama. Opet moramo biti mirni i staloženi iako u dva nova sudara nećemo biti pod pritiskom publike kakvog smo imali u Zagrebu. Naši navijači će sigurno napuniti dvoranu, ne želimo letjeti, jer je svaka nova utakmica priča za sebe. Tako smo sada isključivo fokusirani na naš treći ogled, dakle na utakmicu koja je na rasporedu u petak. Idemo hrabro i odlučno, strpljivo do samog kraja, pa što bude - istodobno je zadovoljan i miran strateg Olmissuma Frane Despotović.

Na strani Futsal Dinama je ogromno iskustvo i nema dvojbe da će već u Omišu u trećoj utakmici pokušati vratiti “break”.

Prigoda za uzvrat

- Ništa nisam pogriješio kada sam u najavi prvih utakmica u Zagrebu kazao da se u reprizi lanjskog finala sastaju dvije naše najbolje momčadi ili pak dva sastava koja su trenutačno u najboljoj formi. U momčadi Olmissuma je čak šest reprezentativaca, a u našoj petorica, što dovoljno govori o kvaliteti finala. Istina, oni su u ovoj sezoni imali određenih promjena u igračkom i trenerskom rosteru, dok smo mi ostali s gotovo istim glavnim polugama. Iskustvo i homogenost bi trebali biti naša prednost - mišljenje je trenera Futsal Dinama Matije Đulvata.

- Poznajemo se u dušu i teško je tu nešto novog smisliti. Analizirali smo dvije prve utakmice i pokušat ćemo ih iznenaditi jer smo svakako morali put Omiša, a za obraniti naslov treba nam ta gostujuća pobjeda. Idemo, dakle, utakmicu po utakmicu, svaka sljedeća je najvažnija, što znači da ćemo u petak učiniti sve da se revanširamo Omišanima.

Jasno je da će večerašnja utakmica biti o iznimne važnosti, jer tko stigne do pobjede bit će korak od naslova, točnije, poraženi će biti pod velikim imperativom.

Linker
10. svibanj 2024 08:48