GORAN MEHKEK Cropix
LIGA PRVAKA

Zagreb nakon teške bitke ostao bez slavlja: ‘Imamo se čemu nadati, proboj u četvrtfinale bi bila prava nagrada‘

‘Vraćali smo se cijelu utakmicu i morat ćemo bolje u uzvratu. Na kraju smo i dobro izvukli taj remi‘
Piše: D. Pinević/HinaObjavljeno: 27. ožujak 2024. 23:10

Borili smo se od prve do posljednje minute, a u uzvratu moramo biti još bolji, rekao je rukometaš Zagreba Miloš Kos nakon 27-27 protiv Montpelliera u prvom dvoboju razigravanja za četvrtfinale EHF Lige prvaka.

Veliki dio utakmice gosti iz Francuske su vodili, ali Zagreb je uspio doći do remija te se i dalje s pravom nada prolasku u četvrtfinale gdje čeka Kiel.

- Obranu smo odigrali jako dobro kroz cijelu utakmicu, bez obzira što smo primali neke lake golove u prvom poluvremenu. U napadu smo radili brojne pogreške na početku i to moramo popraviti. Vraćali smo se kroz cijelu utakmicu i morat ćemo bolje u uzvratu. Na kraju smo i dobro izvukli taj remi. Cijelu sezonu stvarno igramo jako dobro u Ligi prvaka i proboj u četvrtfinale bi bila prava nagrada za sve to. Imamo se čemu nadati u Montpellieru - zaključio je Miloš Kos, strijelac pet pogodaka za Zagreb.

U gostujućim redovima je jedan pogodak postigao hrvatski rukometaš Veron Načinović.

- Teška utakmica u jako lijepoj atmosferi. Navijači su Zagreb nosili kroz cijelu utakmicu i nije nam bilo lako. Slijedi nam novi zanimljiv susret u uzvratu. Nadamo se, dakako, prolazu, ali moramo analizirati ovaj prvi susret i vidjeti kako popraviti situacije u igri koje nisu bile dobre - rekao je poslije dvoboja Načinović.

Andrija Nikolić, trener Zagreba nakon utakmice je rekao:

- Dojmovi su pomiješani. Ovo nije bila naša najbolja izvedba, bili smo u grču na startu, poslije je došlo do izražaja to što smo imali problema s zdravljem Srne i Gojuna. Da smo dobili i tri ne bi bilo drugačije. Možemo bolje, to je sigurno i imamo se pravo nadati boljoj utakmici i prolasku.

Je li bio sedmerac na kraju?

- Ne znam, nekad jest, nekad nije, ne znam stvarno. Nije samo to…

Je li Montpellier bio na maksimumu?

- Mislim da jest, ali mi nismo i to je činjenica koju želimo popraviti u uzvratu - zaključio je Nikolić.

Aleks Kavčić nakon teškog dvoboja kaže:

- Dogovorili smo neke stvari, ali nismo ih uspjeli provesti. Ispalo je da su nas na početku iznenadili i dugo smo ih lovili. To protiv sastava kao Montpellier umara, ali vjerujem da ćemo u Francuskoj igrati bolje i imati priliku boriti se za prolaz.

Ivan Čupić slavio je rođendan pred 14.500 ljudi u Areni...

- Na kraju dobro, realno oni su bili više u vodstvu i bliže pobjedi. Nismo dobro ušli, mislim da smo radili sve nekako na pola, da nam je trebalo vremena da se pokrenemo i da ih ulovimo. Dobro smo se dizali usprkos velikom broju grešaka koje smo napravili u drugom dijelu i egal je nakon svega vrlo OK. Mislim da možemo bolje i da ćemo to u uzvratu pokazati u Francuskoj.

Jakov Gojun bio je virozom prikovan za krevet cijeli tjedan, ali se skrpao za utakmicu.

- Bilo je užitak igrati, ali mi nismo bili dobri, puno smo griješili, to na razini Lige prvaka ne prolazi najbolje. Montpelier je bio bliži pobjedi, no naša srčanost je ipak na kraju dala rezultat i drago mi je da je tako završilo.

Zvonimir Srna konstatirao je drugačije:

- Mislim da smo zaslužili egal, mogli smo i pobijediti. Utakmica je bila jako zahtjevna, mi nismo dobro ušli i to je odredilo činjenicu da smo stalno stizali. Dobro je da smo na kraju uspjeli.

Ante Grbavac imao je dobru rolu na golu u drugom dijelu.

- Bio sam spreman za to, treme nije bilo. Mislim da smo dobro stajali obrambeno u nastavku i na kraju smo uspjeli doći do egala, što je nakon svega dobar rezultat. Nismo rekli sve, očekujem naše bolje izdanje u Montpellieru.

Trener Montpelliera Patrice Canayer zadovoljan je ishodom, makar je njegov tim bio bliže pobjedi.

- Gol vam, gol tamo, tako će biti i u uzvratu. Očekivali smo takvu utakmicu, bilo je teško, ali kako god znali smo da će se odlučivati u Francuskoj.

I na kraju Staš Skube, mozak igre Montpelliera.

- Veliki trud smo uložili, bila je borba za svaku loptu. Imamo problema sa širinom, vrtjeli smo se Simonet, Santos i ja, Porte je odradio 60 minuta. Imamo rezultat koji bismo potpisali prije utakmice i mislim da smo na dobrom putu da izborimo četvrtfinale, makar još ništa nije riješeno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. travanj 2024 17:30