STARSPORT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
NEOČEKIVAN POTEZ

Srbi zbog jednog gola ostali bez SP-a u Hrvatskoj, sad žele pozivnicu: ‘Orlovima je tamo mjesto‘

‘Orlovi su svojom igrom i ovim trijumfom pokazali da im je mjesto među najboljim selekcijama svijeta‘
Piše: Vito TomasObjavljeno: 13. svibanj 2024. 06:02

Rukometna reprezentacija Srbije bila je na korak od velikog uspjeha i plasmana na Svjetsko prvenstvo koje se iduće godine (14. siječnja do 2. veljače) održava u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj. U uzvratnoj utakmici doigravanja s 25:22 pobijedili su reprezentaciju Španjolske, međutim zbog 28:32 poraza u prvom susretu, odnosno sveukupno jednog pogotka zaostatka, ostali su bez ulaznice za prvenstvo.

Iako nisu ostvarili željeni cilj, napredak Orlova u rukometu evidentan je u proteklih nekoliko godina. Izbornik Srbije Boris Rojević nakon susreta je bio žalostan zbog propuštene prilike, ali ujedno i izrazito ponosan na svoje igrače.

- Velika pobjeda nad Španjolcima, ali ostaje žal baš zato što smo bili tako blizu. Zaista smo odigrali dvije fenomenalne utakmice, pokazali smo da se vraćamo na europsku i svjetsku rukometnu mapu. Ostaje zaista veliki žal, imali smo igrača više za četiri razlike i potencijalne sedmerce - rekao je Rojević.

A koliko su doista susjedi uvjereni u svoje mogućnosti i činjenicu da su ‘zaslužili‘ plasman na Svjetsko prvenstvo govori revolucionaran potez koji su povukli nakon utakmice. Naime, vodstvo Rukometnog saveza Srbije odlučilo je da će u ponedjeljak poslati Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF) zahtjev za specijalnom pozivnicom za sudjelovanje na nadolazećem Mundijalu!

"Orlovi su svojom igrom i ovim trijumfom pokazali da im je mjesto među najboljim selekcijama svijeta, a u to vjeruje i rukovodstvo Rukometnog saveza Srbije koje će već sutra IHF-u poslati zahtjev za wildcard", riječi su priopćenja srpskog Saveza.

S ovom odlukom složio se i kapetan Srbije, golman Dejan Milosavljev.

- Vjerujem da će europska i svjetska javnost uvidjeti napredak Srbije u jako kratkom roku. Vidi se pomak od mlađih kategorija do seniora, mislim da Savez radi jako dobar posao i sretan sam što će već sutra poslati zahtjev za wildcardom jer smatram da smo pokazali da zaslužujemo da se nađemo na Svjetskom prvenstvu - zaključio je Milosavljev.

Linker
13. svibanj 2024 06:19