Jovanoski, Fett, Singer i Aliti

 ZAGREB LADIES OPEN
PRAZNIK TENISA

Kreće dosad najjače izdanje Zagreb Ladies Opena, Hrvatska ima čak 11 predstavnica

Zadnja tenisačica koja je direktno upala u ždrijeb je 180. na ljestvici što govori o jakosti turnira
Piše: SNObjavljeno: 09. svibanj 2024. 13:20

Uoči početka Zagreb Ladies Opena koji se od 12.5. održava na terenima Teniskog centra Maksimir u hotelu DoubleTree by Hilton održana je konferencija za medije gdje je najavljen turnir. Na konferenciji su bili direktor HTS-a Vladimir Jovanoski, direktor turnira Emir Aliti, zamjenica pročelnika gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Kristina Singer te najbolje rangirana hrvatska tenisačica na turniru Jana Fett koja u posljednje vrijeme igra u sjajnoj formi. Prisutnima se prvo obratio direktor HTS-a Jovanoski.

- Prvo bih čestitao Jani Fett koju je ITF proglasio igračicom travnja. Nadamo se da će u Zagrebu nastaviti sjajnu formu. Ove sezone imamo 15 profesionalnih turnira u Hrvatskoj. Ovo je prvi puta da se u Zagrebu održava turnir serije W75 što je do sada najjači turnir - rekao je Jovanoski.

Riječ je nakon njega preuzela zamjenica pročelnika gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Singer.

- Velika nam je čast da u gradu Zagrebu možemo ugostiti ovo događanje. Važno je da se sport promovira u Zagrebu i da se grad Zagreb promovira u svijetu sporta te da se promoviraju žene i njihovi uspjesi u sportu. Grad će uvijek podupirati ovakve aktivnosti jer je jako bitno da se što više mladih uključuje u sport u svakom trenutku. Ovakva događanja ih na to mogu potaknuti - kratka je bila Singer.

Okupljenima se obratila i Fett koja je u posljednjih mjesec dana osvojila dva turnira, pred domaćom publikom u Splitu te u portugalskom Oeirasu.

- Jako mi je drago što se ponovno održava turnir u Zagrebu. Veselim se ponovno igrati doma, to mi je najdraži turnir u godini. Ogromna prilika za mlade cure da se dokažu. Zahvalila bi HTS-u i svima što se trude na povećanju broja turnira u Hrvatskoj. Te pozivnice su odlična prilika za mlade cure da vide kako je igrati na jačoj razini ITF-a - poručila je Fett.

Za kraj se obratio i direktor turnir Emir Aliti koji je još jednom pozvao sve koji mogu doći na turnir te najavio i Kids Day na kojem će se najmlađi moći družiti s tenisačicama.

- Lista na turniru je jaka, Jana je jedina Hrvatica koja je izravno upala u turnir. U suradnji s HTS-om pružamo pozivnice mladim tenisačima. Petra Marčinko je dobila pozivnicu za glavni turnir te se vraća nakon duge stanke zbog ozljeda. Pozivnice su još dobili Antonija Ružić, Lea Bošković i Tara Wurth.

Brojka od 11 naših tenisačica je bit ovih turnira da naše cure dobiju priliku nastupati na visokoj razini. Prva nositeljica Darija Semenistaja pa Brazilka Laura Pigossi. Zadnja tenisačica koja je direktno upala u ždrijeb je 180. na ljestvici što govori o jakosti turnira. Termin prije Roland Garrosa je odličan jer tenisačicama služi kao priprema za Pariz, rekao je Aliti pa nastavio.

- U nedjelju 12.5. imamo Kids Day na Cvjetnom trgu gdje će se naši najmlađi moći okušati u tenisu. Doći će sudionice turnira ispromovirati turnir i podružiti se s djecom. Pozivamo sve koji su u mogućnosti da se dođu podružiti u nedjelju, a onda i na turnir - zaključio je direktor Ladies Opena.

Linker
09. svibanj 2024 13:21