UFC

Topuria oštro odgovorio Hollowayju: ‘Ako ti se uvjeti ne sviđaju siguran sam da će Ortega pristati na njih‘

Ilia Topuria 

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
‘Pobijedio sam tipa koji te pobijedio, ne jednom, ne dva već tri puta. Imaš BMF pojas i samo zbog toga si relevantant‘

Nakon velike pobjede nokautom, Max Holloway ušao je u ozbiljnu borbu s aktualnim prvakom u perolakoj kategoriji Ilijom Topuriom. Proteklih nekoliko dana vidjeli smo kako oba borca bacaju udarce ispod pojasa na međusobna postignuća i priznanja. Holloway (26-7), bivši prvak, trenutno nosi naslov BMF-a zbog kojeg bi "El Matador“ bio zainteresiran za meč. Španjolac je neporažen (15-0), a popularnost mu raste iz dana u dan.

Max Holloway osvojio je BMF pojas nakon legendarnog nokauta Justina Gaethjea u zadnjoj sekundi posljednje runde. Aktualni prvak u kategoriji do 66 kilograma pobijedio je Alexandera Volkanovskog protiv kojeg je Holloway u njihovoj trilogiji upisao tri poraza.

Nakon svih pregovora, Topuria je objavio poruku na društvenoj mreži u kojoj je otkrio da je Brian Ortega mogući izazivač pojasa.

"Meni je jedino upitno hoću li te dokrajčiti nokautom ili predajom. Pobijedio sam tipa koji te pobijedio, ne jednom, ne dva nego tri puta. Sada imaš jednu stvar koja te čini relevantnim i koja bi možda donijela borbu koja se isplati, a to je BMF pojas. Osvajanje tog pojasa dok držim svoju titulu će me zacementirati kao prvog. Ako ti se ne sviđaju uvjeti siguran sam da će Ortega pristati“, napisao je Topuria na Twitteru.

Holloway je Španjolca prozvao nakon njegove pobjede na UFC-u 300. Havajski borac rekao je kako mu je omjer upitan jer mu nedostaju bitne obrane naslova. Prvak je odmah uzvratio, obećavši da će dokrajčiti Hollowaya.

Ortega se uključio u razgovore za naslov te je poručio ako se Topuria i Holloway ne mogu dogovoriti oko uvjeta njihove borbe on će bez prigovora pristati na bilo što.

Ortega je treći na ljestvici divizije, stoga je Topuria zakuhao prepiranje ponudivši mu priliku za naslov. Topuria je nedavno rekao Arielu Helwaniju da bi mogao napraviti svoju prvu obranu na UFC-u 306, iznenadivši obožavatelje. Borba protiv Ortege koji je meksičkog podrijetla ostaje otvorena mogućnost, s obzirom na to da se UFC 306 poklapa s proslavom Dana neovisnosti Meksika.

Linker
03. svibanj 2024 10:42