Ante Budimir

 Imago/imago Sportfotodienst/profimedia
U ŽIVOTNOJ FORMI

Zlatko Dalić može odahnuti: Evo kada se preporođeni Vatreni nakon ozljede vraća nogometu

Napadač Vatrenih ipak bi mogao zaigrati do kraja prvenstvene sezone nakon loma četiri rebra
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. travanj 2024. 11:21

Na kraju je poznato da je Ante Budimir slomio četiri rebra na utakmici njegove Osasune i Valencije u ponedjeljak u španjolskom prvenstvu, a ne tri kako je bila prva informacija iz kluba, no vijesti su generalno dobre, rebra su na mjestu, brzo zacjeljuju te bi za otprilike mjesec dana mogao ponovno igrati. Možda i prije.

Budimir je stradao u samoj završnici utakmice kad ga je vratar Valencije Giorgi Mamardašvili u skoku udario koljenom. Iste je noći prebačen u bolnicu u Pamploni. U srijedu je obavio još jedan pregled nakon čega je postavljena konačna dijagnoza i otpušten je kući. No, bude li sve po planu neće dugo mirovati. Već sljedeći tjedan ima kontrolu i nakon nje bi trebao početi s treninzima. Moći će raditi puno toga, što je najbitnije održavati kondiciju, jedino dva-tri tjedna neće smjeti imati fizički kontakt s drugim igračima. Toliko će se morati paziti dok rebra ne budu potpuno u redu.

Do kraja La Lige ostalo je sedam kola. Budimir je sa 16 golova na diobi drugog mjesta ljestvice strijelaca, vodeći Artem Dovbik iz Girone ima jedan pogodak više, ali trofej Pichichi sad mu je daleko jer procjene su da će propustiti tri-četiri utakmice. I to baš one u kojima je trebala biti najbolja šansa za golove jer suparnici su Rayo Vallecano, Granada i Betis te potom Athletic Bilbao. Eventualno bi se mogao vratiti toga 12. svibnja, ako to nije prerano na San Mamesu u Bilbau, a svega tri dana kasnije doma imaju Mallorcu. Ako ništa od toga neće igrati trebao bi u završna dva kola s Atletico Madridom i konačno kod kuće se Villarrealom. Odmah potom okupljanje je hrvatske reprezentacije koja će se u Rijeci pripremati za Euro.

Izbornik Zlatko Dalić ne mora se brinuti, iako sigurno nije sretan jer Budimir je zaustavljen u životnoj formi, no bude li fizički fit, a trebao bi biti dobar, za Euro nema problema. Osim toga imat će i neke nastupe dotad.

Za Antu je to sezona i sjajnih igara i najviše golova u Petici ikad, ali i ozljeda. Puknuće sinusne kosti nije ga spriječilo, igrao je i nastavio tresti mreže s maskom, no zbog rebara ipak treba mirovati i pažljivo se potom uključivati.

Linker
20. travanj 2024 11:42