BRUTALNA UBOJSTVA

FOTO, VIDEO Makedonija ključa nakon ubojstava mladića: Kamenovane kuće Albanaca!

Postrojeni pa smaknuti: Kod Skoplja su likvidirana četvorica mladića pa muškarac jer je sve vidio...
 YouTube

NOVO 15:29 >>> Situacija je napeta nakon ubojstva četiri mladića i jednog sredovječnog muškarca u blizini Skoplja. Mještani naselja iz kog su ubijeni kamenovali su kuće Albanaca, javlja B92.

Potvrđeno je da su ubijeni mladići stari od 18 do 20 godina iz skopskog naselja Radišani i 45-godišnjak iz sela Creševo, ali policija nije objavila više detalja. Pojedini mediji su prenijeli tvrdnje stanovništva da je motiv etničke prirode, nakon čega je MUP apelirao da se ne podižu tenzije. Mještani protestiraju, a došlo je i do nekoliko incidenata.

Kako je u MUP-u Makedonije potvrđeno za B92 , ljudi su na ulicama, putevi su blokirani i tenzije su velike, a bilo je i kamenovanja kuća Albanaca. Neslužbeno se saznaje da je zapaljen i jedan autobus, dok je televizija "24" u svom programu potvrdila da je napadnut njen kamerman i ponovila apel MUP-a na smirivanje tenzija.

Mještani makedonskih sela Smiljkovci i Creševo blokirali su još jutros autoput kod Skoplja prosvjedujući zbog ubojstava, a lokalno stanovništvo je blokiralo i put ka naselju Radišani odakle su četiri ubijena mladića. Oni traže da se što prije pronađe ubojica. Policija je poslala pojačanja i ne propušta vozila i novinarske ekipe, a stanovnici su prijetili novinarima da će im polomiti kamere ako uđu u selo.

Policija je ubrzo formirala specijalnu jedinicu zaduženu za ovaj slučaj, mjesto zločina obišao je vrh makedonskog MUP-a, predvođen ministricom Gordanom Jankulovskom. Zbog potencijalnih nereda u Radiševo su poslati i pripadnici Alfi, specijalne jedinice makedonske policije.

9:43 - Četiri mladića i jedan stariji čovjek ubijeni su u blizini Skoplja, a njihova tijela pronađena su u noći između četvrtka i petka, priopćila je makedonska policija, javlja B92 .

Službenih podataka nema, ali se smatra da su ubijena četiri mladića stara oko 20 godina iz okoline Skoplja i jedan stariji stanovnik obližnjeg sela Creševo.

Tijela makedonskih mladića i jednog mještanina pronašli su ribiči kod umjetnog jezera u blizini Skoplja i vjeruje se da su žrtve najvjerojatnije jučer tijekom popodnevnih sati bili na pecanju.

Prema neslužbenim podacima iz policijskih izvora koje prenosi B92 , prvo su ubijena četvorica mladića, a zatim i stariji čovjek koji se slučajno našao na tom mjestu. Makedonski mediji prenose da su mladići bili "postrojeni prije nego što su ubijeni iz vatrenog oružja", kao i da se četiri od pet tijela nalazilo jedno pored drugoga, što ukazuje na likvidaciju.

Brat jednog od stradalih, vjerojatno najstarijeg ubijenog, za televiziju "Kanal 5" izjavio je da im je neslužbeno rečeno da su mladići poznavali ubojice i da je njegov brat ubijen kako ne bi bio svjedok masakra.

Mještani, kako prenosi lokalna televizija, su čuli pucnjavu oko 20 sati navečer, te da je jedan od ubijenih stanovnik obližnjeg sela K. V., miran obiteljski čovjek koji je na jezero često dolazio pecati.

BIRN prenosi izjave okupljenih koji smatraju da su za likvidaciju krivi Albanci, što bi moglo dovesti do novih etničkih netrpeljivosti.

Policija nije službeno potvrdila detalje o ubojstvu, a mjesto zločina se nalazi pod jakom policijskom zaštitom.

Obdukcija žrtava još nije obavljena, a iz policije su kazali da će tijekom dana izvijestiti javnost o detaljima tragedije.

Ljutiti mještani blokirali autocestu kod Skoplja

Mještani makedonskih sela Smiljkovci i Creševo blokirali su autocestu kod Skoplja protestirajući zbog sinoćnjeg ubojstva petorice muškaraca nedaleko obilaznice kod glavnog grada Makedonije, javlja B92 .

Također, blokiran je put prema naselju Radišani, rodnog mjesta četvorice ubijenih mladića. Ljutiti mještani od policije zahtijevaju što hitniji pronalazak ubojice. Policija ne propušta novinare, a stanovnici im prijete razbijanjem kamera ako uđu u selo. MUP je poslao specijalne postrojbe koje trebaju spriječiti veće nemire.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:06