7 ZAPOVIJEDI MUŠKOSTI UKLONILI SA WEBA BISKUPIJE

Crkva o životu u braku: 'Što više alkohola popijem to sam veći muškarac!'; 'Žena puno moli, radi i šuti'

Ove nevjerojatne poruke objavljene su na službenim stranicama Obiteljskog centra i to pod rubrikom 'Muški kutak'. Tijekom dana su uklonjene
 Matić/CROPIX

ZAGREB - Obiteljski centar Varaždinske biskupije na svojim je stranicama prenio takozvanih Sedam zapovijedi muškosti koje je napisao profesor psihologije na California State University Herb Goldberg.

Iako se radi o nevjerojatnim savjetima u Obiteljskom centru Varaždinske biskupije iz nekog su ih razloga odlučili prenijeti svojim vjernicima. U njima, naime, stoji:

1. što manje sna trebam

2. što više boli mogu podnijeti

3. što više alkohola mogu konzumirati

4. što manje brinem što ću pojesti

5. što manje trebam pomoć i o nekome sam ovisan

6. što više kontroliram i potiskujem svoje osjećaje

7. što manje brinem o svom tijelu – to više sam muškarac!

Ove poruke pronašli smo na službenim stranicama Obiteljskog centra i to pod rubrikom 'Muški kutak', ali su tijekom dana uklonjene.

Osim ovih savjeta na stranicama se može pronaći i pokoji citat poput ovog: "Dječak i kasnije muškarac mora biti uspješan. Do uspjeha se dolazi učinkovitošću, konkurencijom i borbom. Uspjeh garantira položaj, status i statusne simbole. Samo onaj koji je uspješan, taj je pravi muškarac".

Obiteljski centar udijelio je i poneki savjet ženskom dijelu populacije.

"Ženstvena žena puno moli i puno radi, uči i šuti. Ona je zagledana u Božje lice i s njega crpi snagu da ostane vjerna sebi, da drži život u svojim rukama, da ne obeščasti ljepotu svoga tijela i čeznutljivost svoje duše. Ona je vjerna i ozbiljna, ne dopušta da itko razori ogradu njezine duše, njezinog braka i obitelji. Ona zna držati na udaljenosti svakoga, tko želi provaliti u intimu njezina doma. Ona je muževljeva čežnja i ona je blagoslov domovine", stoji u rubrici Ženski kutak pod naslovom Ženstvenost žene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:08