BORBA ZA VLAST

Kličko Janukoviču: 'Nađimo se u ringu!'

Kličko je pozvao Janukoviča da objasni pod kojim je uvjetima dobio sve te poklone iz Moskve
 afp

Iako je ovih dana najavio napuštanje boksa i okretanje politici, Kličko ne može bez ringa i u politici.

- Izazivam Janukoviča na meč. Nađimo se u ringu On je moj osobni suparnik, ljutito je poručio s prosvjedne tribine na Trgu neovisnosti oporbeni čelnik i boksački prvak Vitalij Kličko ukrajinskom predsjedniku Viktoru Janukoviču koji je u posjetu Vladimiru Putinu, gdje je dogovorio daljnju suradnju s Rusijom. Upravo zbog toga Kličko je i izazvao Janukoviča na borbu. Naime, prema pisanju ruskih medija, Janukovič je od Putina zatražio investicijski kredit od 15 milijardi dolara, a prvih 5 već bi trebao dobiti nakon Nove godine, a osim toga Gazprom će za trećinu sniziti cijenu plina Ukrajini.

VIDEO: ŽESTOKI OKRŠAJ S POLICIJOM U UKRAJINI Specijalci upali među prosvjednike u Kijevu, ima ozlijeđenih

Kličko je pozvao Janukoviča da objasni pod kojim je uvjetima dobio sve te poklone iz Moskve te posebno je li ruskima za to dao pod zalog ukrajinske strateške resurse i imovinu, poput plinovoda.

Janukovič je prije svog odlaska u Moksvu poručio da "Ukrajina nije skrenula s Europskog puta", ali mu proeuropska oporba malo vjeruje. U Kijevu su uvjereni da će Janukovič s Putinom dogovoriti pristupanje Ukrajine Carinskoj uniji zemalja bivšeg SSSR-a, čime bi definitivno bio okončan ukrajinski europski san.

Arsenij Jacenjuk šef Batkivščine, stranke Julije Timošenko, poručio je Janukoviču da s Rusima ne potpisuje ni jedan sporazum koji bi ugrozio dogovore s EU jer u protivnom « oporba ima dovoljno snage i načina da potpuno zablokira rad parlamenta».

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 13:24