KRALJEVSKI KABRIOLET

FOTO, VIDEO: MERCEDES S-klase cabrio, najudobniji otvoreni četverosjed današnjice

Mercedes je uoči premijere u Frankfurtu pokazao prve fotografije nove S-klase cabrio
 FOTO: Mercedes

Prvi put nakon 1971. godine Mercedes je predstavio otvoreni luksuzni kabriolet za četvero. Baziran je na osnovi S-klase Coupea i već je na prvi pogled jasno da ovdje luksuza ne nedostaje.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Mercedes pritom, ističe brojne prednosti koje ovaj model nudi putnicima u vožnji s otvorenim krovom - od automatske zaštite od vjetra pod nazivom Aircap, sustava grijanja u visini vrata vozača i suvozača pod nazivom Airscarf, grijanih odmorišta za laktove do grijanih sjedala i Thermotronic inteligentne klimatizacije koja djeluje potpuno neovisno, bilo kod podignutog ili spremljenog platnenog krova.

Mercedes pritom akcent stavlja i na visoku čvrstoću karoserije, pa je tako primjerice pregrada između prtljažnika izrađena od aluminija i magnezija kao i mnogi ostali dijelovi školjke. Rezultat: masa S-klasa cabrio na razini je coupe izvedbe S-klase. Troslojni platneni klasični krov koji je dostupan u crnoj, plavoj, tamno crvenoj i bež boji, neometano se otvara i zatvara u vožnji do brzine od 60 km/h, a samo spuštanje ili podizanje traje tek 20 sekundi.

Prodaja ultraluksuznog, inovativnog i elegantnog velikog Mercedesovog kabrioleta za četvero starta na proljeće iduće godine, a u početku će biti dostupan s dva motora: 4,7-litrenim V8 sa 455 KS kao S 500 Cabriolet, te 5,5-litrenim V8 sa 585 KS kao S63 4-Matic Cabriolet koji do 100 km/h stiže za samo 3,9 sekundi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 06:26