FOTOGALERIJA

JAGUAR XE Nova prestižna premium limuzina

Britanski novitet ulazi u društvo Audija A4, Mercedesa C-klase i BMW-a Serije 3

Jaguar je u Londonu predstavio novu kompaktnu limuzinu koja ulazi u društvo renomirane njemačke trojke BMW-a Serije 3, Audija A4 i Mercedesa C klase. Dizajn britanskog noviteta potpisuje Ian Callum, a smirene linije očiti su kompromis prema ciljanoj skupini kupaca, od starijih sklonih tradicionalnim rješenjima do mlađih koji traže agresivniji nastup.

Jaguar XE stavljen je na novu olakšanu platformu čija je konstrukcija u velikoj količini (70 posto) izrađena od aluminija. Automobil je dugačak 4.67, širok 1.85 i visok 1.45 metara dok je međuosovinski razmak razvučen na 2.84 metara.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Prostrana i profinjena putnička kabina obiluje prvoklasnim materijalima, a među brojnim novim tehnologijama ističu se InControl sustav koji pruža potpunu integraciju telefona u kabinu te revolucionarni head-up displej koji koristi satelitsku navigaciju i lasere za projiciranje najvažnijih informacija na vjetrobranskom staklu.

U ponudi motora biti će pet opcija, no Jaguar je za sada objavio tek podatke o najsnažnijoj varijanti koja će pokretati sportsku XE S izvedbu. Riječ je o trolitrenom V6 benzinskom motoru s kompresorom koji razvija 340 KS i 450 Nm okretnog momenta. Snagu će na stražnje kotače prenositi 6-stupanjski ručni ili 8-stupanjski ZF automatski mjenjač. Ubrzanje do stotke traje oko pet sekundi dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h.

Više informacija biti će objavljeno idućeg mjeseca na salonu automobila u Parizu, a početak prodaje predviđen je za kraj godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 22:11