IZ DINAMA U DYNAMO

Zdravko Mamić otišao u Kijev dogovoriti transfer Domagoja Vide vrijedan 5 milijuna eura!

 Drago Sopta/CROPIX

Nakon godinu i pol dana provedenih u Maksimiru Domagoj Vida i dalje će biti igrač Dinama, ali od siječnja u dresu imenjaka iz Kijeva! Prema pouzdanim informacijama koje dolaze iz ukrajinske metropole 23-godišnji reprezentativac dogovorio je detalje svog ugovora s Kijevljanima te se sada iščekuje finalizacija pregovora na relaciji dvije klupske uprave.

U tom kontekstu vrlo je znakovito da se prema Kijevu otputio izvršni predsjednik zagrebačkog Dinama, Zdravko Mamić. On bi u nedjelju s kolegama iz kijevskog kluba trebao konkretizirati načelni dogovor o transferu, koji se kuhao već duže vrijeme. Naime, Domagoj Vida, koji je u Maksimir stigao iz Bayer Leverkusena u ljetnom prijelaznom roku 2011. godine, imao je već konkretnu ponudu Kijevljanja u prosincu prošle godine.

No, tada Zdravko Mamić, koji je također bio na pregovorima u Kijevu, nije ostvario cijenu koju je želio. Kijevljani su nudili 4, s bonusima 4,5 milijuna eura, no čelnik modrih nije pristao. Vjerojatno je računao da će Vidin nastup na Euru 2012. ojačati njegovu pregovaračku poziciju. Ipak, zbog Lige prvaka Vida je i ljetos ostao u Maksimiru, a sada je došao trenutak rastanka.

Nema još potvrde cijene koju će Ukrajinci platiti, ali prema našem izvoru zagrebački Dinamo bit će nakon nedjelje bogatiji za oko 5 milijuna eura (4,5 fiksno plus bonus). Vida će na ime gaže dobivati milijun eura neto godišnje, a s izdašnim premijama gazde Igora Surkisa taj se prihod može podebljati i do 200-300 tisuća eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:01