PRIJATELJSKE

VIDEO Bayern razbio Schalke, dva gola Mandžukića

 AP

Njemački nogometni velikan Bayern deklasirao je Schalke 5:0 u prijateljskom susretu u Dohi, a najbolji igrač utakmice bio je hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić koji je postigao dva gola i izborio jedanaesterac.

Sjajnu predstavu Mandžukić je otvorio u 10. minuti izborivši kazneni udarac kojeg je uspješno realizirao Muller. Isti je igrač deset minuta kasnije postigao i drugi gol za Bayern, a potom je Mandžukić u 33. i 43. minuti tresao mrežu momčadi iz Gelsenkirchena. Konačnih 5:0 postavio je Mario Gomez u 63. minuti.

Bavarci će prije početka drugog dijela Bundeslige imati još dvije pripremne utakmice - 12. siječnja u Baselu protiv istoimenog švicarskog prvoligaša, a dan kasnije protiv SpVgg Unterhachinga.

HSV je na pripremama u Abu Dhabiju pobijedio Al Shabab Riyadh 3:2, a pobjednički pogodak postigao je hrvatski reprezentativac Ivo Iličević u 77. minuti. Prva dva gola HSV zabio je Berg (3, 21). Njemački sastav je utakmicu završio s igračem manje nakon što je u 89. minuti isključen Scharner.

Bila je to druga pobjeda HSV-a na zimskim pripremama nakon što je u utorak slavio protiv Lokomotiva iz Taškenta 3:1. Prije povratka u Njemačku HSV očekuje i prijateljski susret protiv Borussie Mönchengladbach u subotu u Dubaiju.

Aktualni njemački prvak Borussia Dortmund u pripremnom je susretu u La Mangi pobijedio španjolskog trećeligaša Albacete 3:1. Golove za momčad iz Dortmunda postigli su Reus (27), Santamaria (31-autogol) i Bajner (85), a za Albacete Martins (77).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:01