OBNOVIO OZLJEDU

FOTO, ŠOK IZ ŠPANJOLSKE! Ostaje li Hrvatska bez Lackovića? 'Prst me boli, nisam siguran hoću li moći igrati...'

Teško je prognozirati, morat ćemo na rentgen, na neko snimanje da bismo znali dijagnozu. Medicina će dati odgovor, nadam se da će sve biti uredu - rekao je Lac
 Ante Čizmić/CROPIX

Hrvatski novinari imali su više muke s upisivanjem imena alžirskih igrača u statistike, no što su ih imali hrvatski rukometaši u ogledu s njima. Pobjeda u drugom kolu nije bila upitna, kao ni ona s Australijom. I nju su Golužini igrači mogli odraditi “s pola brzine”, no ipak su morali uložiti puno više truda pa su je apsolvirali maksimalnim pristupom (31-20).

Nažalost, momčad je zadesilo upravo ono od čega su svi najviše strahovali. Blaženko Lacković na samom je startu zadobio nezgodan udarac - upravo po nedavno operiranom prstu. Po Golužinom grču na licu, kao i po rekciji samog Lackovića i suigrača, bilo je vidljivo da je stvar vrlo ozbiljna. Nakon toga Lac više nije ulazio u igru, cijelo je vrijeme držao led na ruci.

- Ne znam, jako me boli, prst je opet jako natečen. Čovjek me je udario i osjetio sam jaku bol. Teško je prognozirati, morat ćemo na rentgen, na neko snimanje da bismo znali dijagnozu. Medicina će dati odgovor, nadam se da će sve biti uredu - rekao je Lacković nakon utakmice.

Zaista, bez njega, hrvatske bi “dionice” u Španjolskoj jako pale.

Inače, Alžirci se nisu predavali do kraja, dali su sve od sebe da iznenade naše, no preko svojih mogućnosti nisu mogli. Naša je obrana funkcionirala na nivou, nešto je više ?praznog hoda? bilo u napadu.

Stari as Igor Vori još je uvijek u Španjolskoj na “godišnjem odmoru”, Željko Musa igrao je veći dio utakmice, no Igi je, za razliku od prve utakmice, ipak osjetio čar igranja u drugom dijelu:

- Dobro je zbog ovih mlađih koji su se isprobali i debitirali. Nadam se da će im biti lakše u nastavku turnira.

Nažalost, utakmica je opet odigrana pred otužno malim brojem gledatelja, španjolska publika još uvijek nije prepoznala da se SP igra u njihovoj metropoli.

Osim Lackovića, umalo je nastradao i Marko Kopljar na čijem je licu završila jedna jako upućena lopta, no on se, srećom, odmah pridigao. Nakon druge utakmice ponovno je teško bilo što zaključiti, za tako nešto treba se pričekati prva utakmica protiv ozbiljnijeg suparnika. Pozitivno je što je Čupić (osam pogodaka) odlično reagira, jednako kao i njegov kolega na krilu Horvat.

Ostalima se ocjene ni opet ne mogu podijeliti, osim za zalaganje, zaradit će ih nakon Mađarske koja je sljedeći suparnik.

- Trebalo bi biti sve u redu s Lackovićem, nadam se. Odmarao sam opet igrače, isprobao sve na terenu, dobro su reagirali ovi mlađi. Obrana je bila super - kratak je bio Goluža, ali vidljivo zabrinut i uznemiren. Lacković mu je ipak neophodan...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:48