NEOBIČNI UVJETI

Karlovački SDP: 'HDZ je namjestio natječaj za posao održavanja rasvjete!'

 Robert Fajt / CROPIX

KARLOVAC - Karlovački SDP-ovci sumnjaju da je HDZ-ova gradska vlast pogodovala poduzeću ENA d.o.o. za dobivanje tekućih i investicijskih održavanja javne rasvjete na području Karlovca u sljedeće četiri godine.

Saborski zastupnik i gradski vijećnik SDP-a Josip Benčić kaže da je još prije dva mjeseca zatažio objašnjenje od gradonačelnika Damira Jelića o sumnjivim kondicijama natječaja i troškovniku koji uopće nema veze s tekućim održavanjem već s javnom nabavom, ali odgovor nije dobio. Svjedočio je na sjednici Gradskog vijeća kako ENA, poduzeće u suvlasništvu Renate Gojšić, supruge bivšeg predsjednika Gradskog vijeća Željka Gojšića, dobiva posao vrijedan četiri milijuna kuna.

- U natječaju se tražilo da tvrtka spada u skupinu G, koja ima pravo na izgradnju građevina čija ukupna vrijednost nije veća od 1,5 milijuna eura i da ima najmanje 15 zaposlenih. Zašto nije propisana skupina H, kad se ne radi o gradnji već o održavanju već postojećih građevina - javne rasvjete. Čudni su i uvjeti za dobivanje posla. Dokazi o vlasništvu, lizing najam, tri bušilice, korpa minimalne dužine 18 metara, traži se kamion s priključnim vozilom za prijevoz stupova, a stupovi se mogu prevoziti i bez priključnog vozila - komentira Benčić pitajući se treba li uvjetovati natječajem da tvrtka koja se javlja za održavanje javne rasvjete mora imati stroj za rezanje asfalta, što je ovdje također bio slučaj.

Sve to rezultiralo je, smatraju u SDP-u, da se na natječaj javilo samo jedno poduzeće, prizivajući Državno odvjetništvo da se pozabave slučajem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:00