FORBESOVA LISTA

Najbogatija pokojnica godine je Liz Taylor sa 210 mil. dolara

Već tradicionalno pred blagdan Svih svetih magazin Forbes objavljuje listu najbogatijih pokojnika koji su najviše zaradili u godini na izmaku, odnosno čija se “djela” najbolje prodaju i nakon njihove smrti.

145 milijuna za Jacka

Uobičajeni kandidat za prvo mjesto, “kralj popa” Michael Jackson tijekom ove godine više nije najbogatiji pokojnik na svijetu jer je sa zaradom od 145 milijuna dolara završio na drugom mjestu, iza glumice i jedne od njegovih nekada najboljih prijateljica, Elizabeth Taylor. Ona je u godini nakon svoje smrti utržila 210 milijuna dolara.

Kako navodi magazin Forbes, Taylor je najviše novca, 184 milijuna dolara, uprihodila od dražbe svojih predmeta, uglavnom nakita, u aukcijskoj kući Christie’s u New Yorku.

Na visokim mjestima na listi našlo se puno glazbenika rokera zahvaljujući tantijemima koji stižu na račun njihovih pjesama. Kralj rocka Elvis Presley na trećem je mjestu, a zaradio je 55 milijuna dolara, Bob Marley pak 17 milijuna, John Lennon 12, a George Harrison “samo” 5 i pol milijuna dolara.

Zarađuje i Einstein

Na sedmom je mjestu fatalna Marilyn Monroe sa 10 milijuna zarade, kao i znanstvenik Albert Einstein, a nakon njih su glumac Steve McQueen, pin up ljepotica Bettie Page i poznati arhitekt Richard Rogers. ( S. M.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:08