UGOVOR IZ SNOVA

DOBAR POSAO U LONDONU Pašalića je u kampu dočekao Ivanović, Mourinha ipak nije bilo

Mario Pašalić u ugovoru ima stavku da na posudbu može samo u lige Petice
 Bozidar Vukicevic / CROPIX

Nisu Pašalići bili od velikih riječi po dolasku u Split, ali jasno da su uzbuđeni što će ovaj mirni, staloženi mladić Poljud zamijeniti Stamford Bridgeom. Nešto više o detaljima transfera rekli su nam njegovi zastupnici iz agencije HNS Ivica Lončar i Krešimir Stanić te odvjetnik Davor Radić. Oni su u Split stigli nekoliko sati prije samog igrača, zrakoplovom iz Londona preko Münchena. Naravno, nisu zanijekali zadovoljstvo napravljenim poslom, svjesni da je transfer u klub poput Chelsea velika stvar .

- Ne mogu govoriti o detaljima, ali jasno da smo zadovoljni kako se sve posložilo. Radili smo u dogovoru s obitelji i igračem, smatramo da je ovo bio vrhunski potez. Mario je tražio ostanak u Hajduku do ljeta i Chelsea je tu pokazao dobru volju što je bitno za njegov igrački razvoj. Uz to, svi se zajedno nadamo da bi igrama u Hajduku ovoga proljeća mogao izboriti pozivnicu za SP u Brazilu - kratko je rekao odvjetnik Radić koji je i sam nekad bio nogometaš te dobro poznaje način na koji funkcionira nogometni biznis.

Najbolja vijest za Hajduk je da će veći dio odštete odmah stići na račun Bijelih, a predstavnici švicarske agencije HNS potvrdili su da će Pašalić postati igrač Chelseaja 1. srpnja, do tada će mu važiti ugovor s Hajdukom. Kad u ljeto pristupi Chelseaju, ne postoji mogućnost da se vrati na posudbu u Hajduk, dogovoreno je da u slučaju posudbe Pašalić bude posuđen u neki klub iz liga Petice.

- Inzistirali smo na tome, apsolutno smo zadovoljni kako je posao odrađen, a mislim da je i Hajduk zadovoljan ovim transferom. Drago nam je zbog Marija što odlazi u veliki klub, želimo mu da se razvije u još boljeg igrača. Chelsea je gigant, jasno je kako postoji mogućnost da ode nekamo na posudbu jer oni imaju takvu praksu s mladim igračima. Najvažnije je da se on dobro razvija i da smo svi zadovoljni smjerom u kojem ide njegova karijera - rekao je Pašalićev zastupnik Ivica Lončar, hrvatski suradnik agencije HNS iz Züricha.

Pregovori s Chelseajem trajali su vrlo kratko, sve je obavljeno u luksuznom kampu Bluesa u južnom Londonu gdje je delegaciju iz Splita dočekao tehnički direktor Michael Emenalo koji je potpisao ugovor u ime londonskog kluba.

- Dočekani smo na visokoj razini, kamp je uistinu impozantan i na svakom se koraku osjeti da je Chelsea veliki klub. Sve je bilo korektno, na profesionalnoj razini, lako smo se dogovorili - dodao je Lončar.

Nisu u kampu susreli Josea Mourinha, ali za dobar doček se pobrinuo srpski reprezentativac Branislav Ivanović koji je odmah ponudio svu moguću pomoć mladom Kaštelaninu. Pričekat će Pašalić još nekoliko mjeseci da se pobliže upozna s Ivanovićem i budućim suigračima među kojima je i njegov uzor Frank Lampard, ali već sada je jasno da je mladi hajdukovac ušao u elitno društvo te ostvario jedan od najznačajnijih transfera u povijesti splitskog kluba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:33