POČETAK IZ NOĆNE MORE

Kicker: 'Perišić je problematično dijete'

Siječanjski transfer iz Borussije Dortmund u Wolfsburg težak 8 milijuna eura trebao je hrvatskom nogometnom reprezentativcu Ivanu Perišiću donijeti veću minutažu, a njegovom novom klubu ponuditi širinu u napadu...

No, stvari nisu tekle prema očekivanjima i ubrzo je Perišić, kako piše tiskano izdanje njemačkog dvotjednika Kickera, postao "problematično dijete".

Dvama golovima u pripremnim utakmicama Perišić je navjestio kako bi trebao biti kvalitetno pojačanje, ali je potom ozljeda prepona poremetila pripreme. Uslijedila su četiri bundesligaška starta, a tri je puta pritom Perišić od Kickera zaslužio slabu peticu (ocjene su u rasponu od najbolje jedinice do najslabije šestice), uz komentar kako nije bio posvećen igri, niti je bio opasnost za suparnički gol.

Povrh svega je uslijedio problem sa zubima, pa je na kraju Perišić završio na klupi, na onom istom mjestu gdje je bio i u Borussiji, što je uostalom bio i glavni razlog nezadovoljstva i transfera.

U međuvremenu je hrvatski reprezentativac pretrpio i prve kritike od sportskog direktora Klausa Allofsa:

- Nije nam donio raspoloženje kakvo smo priželjkivali.

U početnu se postavu "vukova" Perišić vratio 9. ožujka protiv Freiburga i u toj je utakmici u prvih 45 minuta pokazao pozitivan trend i rast forme (ocjena 3.5), ali je zadobio ozljedu lijevog koljena zbog koje će izbivati četiri tjedna.

"To se zove loš start", rezimira Kicker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:37