LEDENA PRIČA

FOTO Carski pingvini ispod Antarktičkog leda dobili nagradu za najbolju fotografiju godine

Fotograf Paul Nicklen koji je snimio spektakularnu fotografiju stotine carskih pingvina pod vodom, nazvanu 'Bubble Jetting Emperors' osvojio je prvo mjesto i prestižnu glavnu nagradu 'Veolia Environment Wildlife Photographer of the Year' za 2012. godinu, koju dodjeljuje BBC-jev časopis Wildlife u suradnji s londonskim Prirodoslovnim muzejom. Fotografija je nastala na rubu zaleđenog Rossovog mora na Antartici.

Kanadski fotograf ispričao je za BBC kako je čekajući da snimi savršenu fotografiju osim ekstremne hladnoće, pretrpio i napad tuljana.

Paul Nicklen zbog ove fotografije morao je zaroniti ispod antarktičkog leda, a kako kaže prizor je bio spektakularan.

- Bilo je to fantastično, stotine pingvina stvorilo se oko mene i tisuće malenih mjehurića. Penjali su se prema rupi na ledu kako bi izašli iz vode. Sretan sam što sam svjedok ovog događaja i sigurno to nikada neću zaboraviti, ispričao je Paul.

Fotograf Paul Nicklen poznat je po svojim sjanim fotografijama životinja koje žive iznad i ispod vode, pomoću kojih nam na prepričava priče o polarnim čudima.

WPY je postao jedan od najprestižnijih natjecanja u svijetu fotografije. Stotinjak pobjedničkih fotografija biti će izloženo na izložbi u Prirodoslovnom muzeju u Londonu do ožujka 2013.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:13