LJETOVANJE U VILI KOVAČ

MILANOVIĆ PROVEO VIKEND NA HVARU Premijer u bivšoj Bakarićevoj vili pripremao teren za godišnji odmor sa svojom obitelji

Vilu Kovač, jednokatnu vilu od 200-tinjak kvadrata, za odmor je redovito koristio bivši predsjednik Mesić

Premijer Zoran Milanović svoj je prvi vikend nakon ulaska Hrvatske u EU proveo u vili Kovač u Hvaru, piše Slobodna Dalmacija.

Riječ je o jednokatnoj vili od 200-tinjak kvadrata, na zemljištu veličine oko 2000 četvornih metara, u vlasništvu Republike Hrvatske, što je svojedobno građena za Vladimira Bakarića, zasigurno najmoćnijeg hrvatskog političara u bivšoj Jugoslaviji, a rado ju je za mjesto svoga odmora birao i Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH. Milanović se tek javio predstavnicima lokalne vlasti i navodno je došao pripremiti “teren” za ljetovanje svoje obitelji.

U subotu je viđen u šetnji gradom, a budući da nedavno nije mogao nazočiti sprovodu svoga prijatelja Brace Caratana, istaknutog SDP-ovca i bivšeg načelnika općine Jelsa, navečer je posjetio njegovu obitelj u Zavali na južnoj strani škoja.

Vila Kovač

Inače, u premijerovu su uredu rekli da je na Otok sunca otputovao u petak, te da se u Zagreb vraća u nedjelju navečer, što znači da bi već danas (ponedjeljak) trebao biti na poslu. Vila Kovač je skromnog unutarnjeg uređenja, a nalazi se na osami i zaštićena je od pogleda znatiželjnika. Upravo zbog te okolnosti do sada su zabilježene tri provale u vilu, posljednja u razdoblju od 31. ožujka do 2. travnja ove godine, kad su nepoznati provalnici iz nje ukrali tri televizora i alat, a šteta je procijenjena na oko 15.000 kuna.

Naravno, sada je sve to ponovno opremljeno, no budući da se vila štiti samo kad u njoj netko boravi, a nije imala videonadzor, nedavno se i o tome počelo razmišljati. Nakon odlaska predsjednika Mesića s predsjedničke dužnosti, on i njegova obitelj izgubili su pravo na ljetovanje u tom objektu.

Baš u vrijeme provale u omiljeni ljetnikovac naših političara dobivena je informacija da je cijena korištenja apartmana na prvom katu za službene potrebe 250 kuna dnevno, a dvokrevetne sobe na prvom katu 154 kune. No, ako netko od državnika želi vilu koristiti za osobne potrebe, za takav najam treba izdvojiti 4000 kuna dnevno, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:18