OPRAVDAN ČIN

VIDEO: POROTA U TEKSASU ODLUČILA: 'Ne želimo suditi ocu koji je ubio silovatelja svoje kćeri (5)'

HOUSTON - Otac koji je zatekao muškarca kako siluje njegovu petogodišnju djevojčicu i potom ga pretukao na smrt neće snositi posljedice za svoj čin.

Porota je odlučila da neće podići optužnicu protiv 23-godišnjaka zbog ubojstva, s obzirom da je prema zakonu američke savezne države Teksas, gdje se događaj zbio, dopušteno koristiti smrtonosnu silu kako bi se spriječio ili zaustavio seksualni napad.

Šerif okruga Lavaca prvi je odbio podići optužnicu protiv oca, nakon čega je slučaj proslijeđen poroti na odlučivanje.

Otac je poslao sina i kćer da nahrane kokoši, no ubrzo se dječak vratio kući i ispričao ocu kako je netko zgrabio njegovu sestru i odvukao je u malu kolibicu.

Otac je potom pojurio prema kolibi iz koje su dopirali vriskovi njegove kćeri, a kada je ušao zatekao je muškarca i djevojčicu bez donjeg rublja.

Bacio se na muškarca, koji je naknadno identificiran kao Jesus Mora Flores (47), i počeo ga udarati šakama po licu.

Nakon nekoliko udaraca, Flores je izgubio svijest, a otac djevojčice je prvo provjerio je li njegova kćer neozlijeđena, a potom je pozvao hitnu pomoć kako bi spasio ozlijeđenog čovjeka.

Prema snimci razgovora s hitnom pomoći vidljivo je kako otac nije imao namjeru ubiti čovjeka, te da mu je bilo iznimno žao zbog cijelog događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:22