HAJDUK TRAŽI SMJENU

ŠUPRAHA NEGIRA NAPAD 'Nikakvog kontakta s Brbićem nije bilo, nisam ga udario'

 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Sudac za prekršaje jutros je saslušao predsjednika Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije Alojzija Šuprahu (51) i predsjednika HNK Hajduk Marina Brbića (53) zbog incidenta koji se sinoć dogodio u Dugopolju kada je Šupraha Brbiću nanio lakše tjelesne ozljede zbog kojih je zatražio liječničku pomoć.

Hajduk će disciplinskim organima HNS-a prijaviti Alojzija Šuprahu zbog napada na predsjednika Marina Brbića. Kako sada stvari stoje, zbog neprimjerenog ponašanja člana Izvršnog odbora HNS-a i aktualnog čelnika Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske "bijeli" će poduzeti sva pravna sredstva koja su im na raspolaganju.

- Tijekom dana ćemo se dogovoriti koje ćemo korake poduzeti. U svakom slučaju ćemo ga prijaviti disciplinskoj komisiji HNS-a, s obzirom da je on član Izvršnog odbora krovne nogometne organizacije - kazao je predsjednik Hajduka Marin Brbić.

- Za svaku osudu je postupak gospodina Alojzija Šuprahe koji je verbalno i fizički nasrnuo na našpeg predsjednika. Iz moralnih razloga treba bi odstupiti sa svih svojih pozicija, to je nedopustivo ponašanje sportskog djelatnika. Napadnut je Brbić, ali je zapravo napadnuta institucija Hajduka, to je napad na sve nas - kazala je predsjednica Nadzornog odbora Branka Ramljak.

Iz nogometnog kluba Dugopolje kojeg je potpisao Stipe Rogošić poslali su priopćenje javnosti u kojem stoji:

- U ime nogometnog kluba Dugopolje i Uprave nogometnog kluba Dugopolje zahvaljujemo se HNS na ukazanom povjerenju organizacije finala Hrvatskog nogometnog kupa za juniore: HNK Hajduk š.d.d. – RNK Split. Organizacijski dio, promocija i sama utakmica je bila na zavidnoj razini u što su se mogli uvjeriti svi posjetitelji jučerašnje utakmice. Utakmica je bila humanitarnog karaktera, prikupljena su značajna sredstva za poplavom pogođena područja Slavonije, te se ovim putem zahvaljujemo svim promotorima, posjetiteljima i poslovnim partnerima NK Dugopolje koji su podržali ovu akciju. Moramo se osvrnuti na incident koji se dogodio po završetku ove nogometne utakmice. Navedeni incident se nije dogodio, kako neki mediji navode, na parkingu nogometnog stadiona već izvan kruga stadiona. Nogometni klub Dugopolje se ograđuje od navedenog incidenta i najoštrije osuđuje bilo kakav oblik verbalnog ili fizičkog nasilja. Žao nam je što je ovaj incident u drugi plan stavio odličnu organizaciju utakmice, jednu fer i sportsku atmosferu i samu utakmicu.

S obzirom da je Alojzije Šupraha savjetnik za sport u Splitsko-dalmatinskoj Županiji očekuje se i reakcije samog župana Zlatka Ževrnje koji je već na press konferenciji kazao kako će sačekati sva izvješća prije nego donese neku odluku.

Na Prekršajnom sudu u Splitu - stalna ispostava Solin zbog nedolaska neposrednog svjedoka Tomislava Opačka koji je vidio sporni incident odgođeno je ročište predsjedniku Nogometnog saveza splitsko-dalmatinske županije Alojziju Šuprahi.

Njega je policija prijavila da je u četvrtak oko 20.20 sati u Dugopolju, fizički napao predsjednika Hajduka Marina Brbića i lakše ga ozlijedio.

Na ročištu u Solinu se u petak pojavio napadnuti Brbić koji je potvrdio da ga je Šupraha udario,a svjedočili su i - policajac Željko Bratić, građanin Anđelko Bešker i optuženi Šupraha.

Brbić je ponovio što je i rekao u medijima da ga je Šupraha najprije verbalno vrijeđao, a onda i udario, a njegovu priču djelomično potvrđuje i policajac Željko Bratić koji je bio udaljen sedamdeset metara od spornog događaja. Policajac je sutkinji rekao da je vidio neko komešanje i da je potrčao prema mjestu incidenta.

Šupraha je sutkinji rekao da fizičkog kontakta sa Brbićem nije bilo niti ga je on uopće udario, a to je isto sudu ponovio svjedok Anđelko Bešker koji je bio na licu mjesta kad se sporni događaj zbio, ali fizički kontakt nije vidio.

Šuprahin odvjetnik Jadran Franceschi nam je rekao kako je sudu predložio izvođenje novih dokaza koji su objektivni jer su tehničke, a ne verbalne prirode.

- Zatražio sam od suda da se pribavi snimka nadzorne kamere restorana Feniks u Dugopolju jer se poziciono sa te snimke događaj može vidjeti u potpunosti. Tako da će se na snimci sve vidjeti šta je tko radio ili nije, rekao je odvjetnik.

Iduće ročište u predmetu Šupraha zakazano je za 26. lipnja u 9,30 sati u Solinu, a dotle će valjda stići snimka kamere i vrlo bitan svjedok Tomislav Opačak koji je navodno sve vidio, ali se danas nije na sudu- pojavio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:40