ŠOK ZA BULLSE

VIDEO Roseu otišli križni ligamenti koljena!

Najbolji igrač Bullsa ozlijedio se pri kraju prve utakmice prvog kruga doigravanja protiv 76ersa, koju su Bullsi ionako dobili

Minutu i 20 sekundi prije kraja prilikom jednog doskoka najbolji košarkaš Chicaga Derrick Rose ozlijedio je lijevo koljeno te je uz bolnu grimasu iznesen s terena.

U trenucima kada je pobjednik već bio odlučen Rose se je ušao pod koš kako bi zabio, predomislio se, te pokušao pronaći nekoga od suigrača. Krivo je doskočio i uz bolan jauk pao na parket držeći se za lijevo koljeno. Medicinska ekipa odmah je utrčala na teren, a nedugo potom najboljeg strijelca Bullsa iznijeli su s terena.

Nedugo nakon završetka utakmice klub je objavio tužnu vijest za sve ljubitelje košarke da je sezona za prošlogodišnjeg najkorisnijeg igrača regularnog dijela NBA lige - završena.

Chicago je slavio protiv 76ersa 130-91, ali je zato izgubio Rosea,a sa njime i sve šanse za osvajanje naslova. Rose će ujedno propustiti i predstojeće Olimpijske igre u Londonu.

Aktualni prvaci NBA lige, košarkaši Dallas Mavericksa, prokockali su veliko vodstvo u prvoj utakmici protiv Oklahoma City Thundera.

Vodio je Dallas veći dio utakmice u Oklahomi, ali je u posljednje dvije i pol minute u potpunosti zakazao u obrani i dopustio Thunderu da postigne čak 12 poena. Tragičarem susreta pokazao se Nijemac Dirk Nowitzki koji je, unatoč 25 postignutih koševa, izgubio dvije lopte u posljednja tri napada Mavericksa na utakmici, te napravio prekršaj na Ibaki kojim je Španjolac zabio za dva plus jedan.

Dvije minute i 30 sekundi prije kraja utakmice Dallas je imao prednost 94-87. Međutim, Thunder se serijom 7-0 Kevina Duranta (četiri koša) i Ibake (3) vratio do izjednačenja, pa čak i poveo spomenutim košem i dodatnim slobodnim bacanjem Ibake (97-96). Mavericksi su u idućem napadu, devet sekundi prije kraja, preuzeli vodstvo zahvaljujući dvama slobodnim bacanjima Nowitzkog, ali je tada na scenu stupio Durant.

Nakon kratkog time-outa, Durant je dobio loptu u svoje ruke, othrvao je gotovo savršenoj obrani Shawna Mariona, te sa pozicije slobodnog bacanja pogodio težak šut preko njega i još jednog igrača Mavericksa. Lopta je najprije odsjela na obruču, ali je iz drugog pokušaja ipak prošla kroz mrežicu i uveselila 18.203 gledatelja u Chesapeake Energy Areni. Dallas je ostao bez ijedne minute predaha pa u sekundu i pol, koliko je ostalo do kraja, nije uspio ni zapucati prema košu.

Kod Thundera je najefikasniji s 28 koševa bio Russell Westbrook, dok je Durant zabio 25, ali je za to potrošio čak 27 lopti. Kod Mavericksa je Nowitki postigao 25 poena, uz šest skokova i pet asistencija.

Druga utakmica igra se u ponedjeljak, također u Oklahomi.

Dallas nije uspio šokirati drugopostavljeni Thunder na Zapadu, ali je zato Orlando Magic to uspio protiv treće najbolje momčadi Istoka nakon regularnog dijela sezone – Indiane.

Iako igraju bez svog najboljeg igrača, Dwighta Howarda, košarkaši Magica su čvrstom obranom i serijom 9-0 u posljednje četiri minute utakmice šokirali Pacerse koji su u ovaj susret ušli kao veliki favoriti.

Jason Richardson i Jameer Nelson postigli su po 17 koševa za Magic, dok je s druge strane David West zabio 19, a Danny Granger 17. Istaknimo i učinak centra Pacersa, Royja Hibberta, koji je uz osam poena imao i 13 skokova, te devet blokada.

Druga utakmica također je na rasporedu u ponedjeljak u Indianapolisu.

NBA doigravanje:

Četvrtfinale Istočne konferencije, 1. utakmice:

Chicago – Philadelphia 103-91 (Rose 23k, 9s, 9a, Hamilton 19k / Brand 19k, 7s, Holiday 16k, 7s)

Chicago vodi u seriji 1-0

Miami – New York 100-67 (James 32k, 4s, 3a, Wade 19k / Smith 17k, 4s)

Miami vodi u seriji 1-0

Indiana - Orlando 77-81 (West 19k, 9s / Nelson 17k, 9a)

Orlando vodi u seriji 1-0

Četvrtfinale Zapadne konferencije, 1. utakmica:

Oklahoma City - Dallas 99-98 (Westbrook 28k, Durant 25k,/ Terry 20k, 5a, Nowitzki 25k)

Oklahoma City vodi u seriji 1-0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:33