Carl Recine / Reuters
BOL JE JOŠ UVIJEK PREVELIKA

ANTE ČAČIĆ VRTI SVOJU PRIČU 'Izmjene? Možda nisam niti trebao mijenjati!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. lipanj 2016. 22:26

Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se kući nakon što je u osmini finala poražena u 118. minuti susreta od Portugala. Svi su očekivali više od Vatrenih pogotovo nakon što su prikazali briljantnu igru u skupini, ali velika doza nesreće, i kako neki ističu, slaba reakcija s klupe srušili su snove o velikom rezultatu. Ipak, poraz i ispadanje od Portugala nije zaustavilo navijače da u velikom broju dođu u zagrebačku zračnu luku Pleso i poklone se svojim junacima.

- Sve nas je ganula ova iskrenost na Plesu. Ali, sport je ponekad okrutan - kazao je Ante Čačić za HRT.

Koliko ste nezadovoljni zbog ranog ispadanja?

- Treba reći da smo imali dosta problema kako bi uopće došli do Francuske, a onda smo dobili i najtežu skupinu koju smo prošli odlično. U osmini finala smo očekivali nešto lakšeg protivnika, a stigao nas je Portugal koji je za nas crna mačka. Odigrali smo jako dobro i tu utakmicu, sveli smo ih na minimalan broj šansi, ali, na kraju smo otišli kući, a da nismo izgubili niti jednu utakmicu u 90 minuta.

Bi li išta promijenili danas, kada su glavne hladne?

- Mi smo ozbiljno shvatili tu utakmicu i očekivao sam Portugal onakav kakav je i bio. Postavili smo se na način da imamo dominaciju i da zaustavimo Ronalda i Nanija. Jedino u čemu nismo uspjeli je da postignemo pogodak. Na kraju, kada sam priželjkivao da ćemo pred kraj biti kvalitetniji i bolji, mi smo primili pogodak.

Zašto je izbornik izvadio Ivana Rakitića iz igre?

- Možda nisam uopće trebao raditi izmjene. Možda da nisam poslao poruku preko Pjace da krenemo po pogodak, možda ga ne bi primili. Ali, bitno je da nismo promašili temelje u organizaciji igre protiv Portugala. Htio sam ulaskom Pjace podignuti igru prema naprijed, žao mi je što se mi nismo iskrumpirali umjesto njih.

Jese li se nadali pogotku kad ste uveli Pjacu?

- Jedan takav igrač nam je bio potreban. I on se našao u šansi nekoliko puta, ali nažalost nismo zabili. Krenuli smo prema naprijed i onda nas je stigla kazna i peh.

Što nakon EURA?

Kako će hrvatska nogometna reprezentacija izgledati u skoroj budućnosti?

Pa nije Modrić prestar, bit će još prilika

Bit ćemo još jači

Ovo je kraj jedne velike generacije

Darijo Srna, oproštaj?

- Ja ću kao izbornik napraviti sve da Darijo ostane dio reprezentacije, on igra najbolji nogomet u karijeri. Imao je veliku tragediju za vrijeme turnira, ali ponio se kao pravi kapetan. Bez njega bi sve bilo puno teže.

Kvalifikacije za SP?

- Vrlo je malo do Turske. Priželjkujem da se što prije oporavimo i da što prije prestanemo tugovati. Hrvatska ima jednu simbiozu mladih i iskusnih igrača i ne treba brinuti. Moramo se brinuti samo za one koji se ne brinu za našu reprezentaciju. Ključna stvar je što mi nemamo dom, nemamo tribine niti reda na tim tribinama.

Linker
20. travanj 2024 06:32