Ante Čačić
 REUTERS/UEFA/Handout via REUTERS / REUTERS
ZADNJA PRESICA UOČI UTAKMICE

ČAČIĆ SKINUO RUKAVICE 'Budite euforični i veselite se! Portugal nas se plaši, i to s razlogom!

Piše: HinaObjavljeno: 24. lipanj 2016. 22:50

Portugal nas se boji i to s razlogom, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić dan uoči subotnjeg susreta osmine finala Europskog prvenstva u Lensu (21 sat).

Čačić je istaknuo kako hrvatska reprezentacija nakon tri odlične predstave u skupini s pravom gaji ambicije da napravi na nešto.

"Po igri koju je Portugal pokazao u skupini rezultati koje je ostvario nisu realni. Dominirao je u svakoj utakmici, nizao je prilike, ali sutra neće tako igrati. Oni nas se plaše i to s razlogom," kazao je Čačić dodavši:

"Moramo se držati svoje igre".

Čačić je naglasio kako će ključ pobjede biti zaustaviti Portugal da zaigra na način koji to najviše odgovara Cristianu Ronaldu i Naniju.

"Moramo se postaviti tako da limitiramo suparnika. Ne smijemo dozvoliti da razvije igru koja najviše odgovara Ronaldu i Naniju".

Na pitanje tko će sutra biti favorit, Čačić je istaknuo.

"Ovo je nezgodno pitanje, ali nema favorita."

Na pitanje je li ipak priželjkivao lakšeg suparnika s obzirom da je hrvatska reprezentacija osvojila prvo mjesto u skupini izbornik je još jednom naglasio.

"Teško je reći da ovdje ima laganih suparnika. Na prvenstvu je bilo dosta iznenađenja. Ne mogu utjecati na ždrijeb i time se nisam zamarao."

Izbornik je potvrdio kako su Luka Modrić i Mario Mandžukić spremni i nastupit će od prve minute, te otkrio tajnu sjajnih igara Ivana Perišića.

"Luka i Mario će igrati od prve minute. Teško je kazati hoće li igrati svih 90 minuta, ali sve indikacije pokazuju da mogu izdržati cijeli susret. Što se tiče Perišića on je jedan od naših najboljih igrača. Ako i postoji neka tajna možda je to da mu očito odgovara atmosfera u reprezentaciji i način na koji igramo."

Osvrnuo se i na negativnu seriju koju Hrvatska ima u međusobnim susretima protiv Portugala.

"Igrali smo tri puta i tri puta izgubili, no samo je jedna utakmica bila službna. No, tradicije postoje da bi se rušile. Ova momčad je spremna za tako nešto."

Hrvatska - Portugal

Kako ćemo proći, čemu se nadate, što sanjate?

Još jedna pobjeda na putu do finala

Ronaldo će proigrati baš protiv nas, crno nam se piše

Bit će čupavo - odlučivat će sitnice

Izbornik je naglasio kako ga raduje euforija koja je zahvatila navijače u domovini.

"S pravom se stvorila euforija. Neka ljudi budu euforični, neke se vesele. Pokazali smo kvalitetu i odgovorno ponašanje. Nije bilo lako, posebno nakon ispuštenih 2-0 protiv Češke i događaja na tribinama i nakon što smo gubili od Španjolske, pa izborili pobjedu. Na krilima toga možda je i došlo do nerealnog optimizma," poručio je.

Linker
16. travanj 2024 18:42