Getty Images
ROĐEN 97', A PRIJAVLJEN 2002.?

ČUDO OD DJETETA UOPĆE NIJE DIJETE? Portugalci nemaju pojma koliko njihova zvijezda ima godina

Piše: Marina BenčićObjavljeno: 04. srpanj 2016. 10:28

Portugalski je nogometaš postao takva senzacija u javnosti da su mnogi počeli sumnjati u njegove godine i iskustvo. Naime, Renato Sanches je 18-godišnji veznjak koji je uoči Eura potpisao za Bayern.


Najmlađi je portugalski strijelac na ovako velikom prvenstvu, čime je nadmašio Ronalda koji je dosad imao tu čast. Gol je zabio Poljskoj u četvrtfinalu. Zadivio je navijače i pokazao da je ozbiljna prijetnja na terenu. Međutim, nakon toga su krenule i nevjerice, komentari i sumnje u mladog Sanchesa.


“On ima 18? Jeste li sigurni? Malo je prevelik za 18-godišnjaka, ne čini vam se?”, reakcije su u dijelu portugalske nogometne sfere.


Drama oko Sanchesa dovela je do toga da su portugalske Jornal de Noticias u svojoj “istrazi” objavili dokumentaciju prema kojoj je Sanches rođen 18. kolovoza 1997., a prijavljen 22. kolovoza 2002. godine. Navode da je nekoliko mjeseci nakon rođenja s majkom emigrirao u Francusku i da se tek nakon što su se vratili pet godina kasnije Sanches registrirao.


Još jedan posebno zanimljiv akter u cjelokupnoj priči je i predsjednik Sportinga, Bruno de Carvalho. On je u tako snažnoj sumnji i želji za provjerom i dokazivanjem Sanchesovih godina kontaktirao bolnicu u kojoj se nogometaš rodio kako bi napokon potvrdio navedene činjenice.

Tko će biti novi prvak Europe u nogometu?

Wales

Portugal

Francuska

Njemačka

Linker
21. travanj 2024 13:04