Carl Recine / REUTERS
SUDAR DIVOVA

FOTO: PLAČE RONALDO, ALI PLAČE I BALE Evo kako su prijatelji vidjeli dvoboj u Lyonu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. srpanj 2016. 01:45

Nogometna reprezentacija Portugala prvi je finalist europskog prvenstva u Francuskoj nakon što je u polufinalnom dvoboju u Lyonu pobijedila Wales 2-0.

Portugal je do drugog plasmana u finale europskih prvenstava stigao golovima Cristiana Ronalda (50) i Nanija (53).

Nakon utakmice oduševljen je bio napadač Real Madrida i portugalske reprezentacije, Cristiano Ronaldo i najavio veliku bitku u finalu.

- Nadam se da ćemo nakon finala mi biti ti koji će liti suze radosnice. Uvijek sam govorio kako je moj san osvojiti nešto s Portugalom, sada smo jako blizu i nadam se da možemo otići do kraja. S puno rada, poniznosti i požrtvovnosti to je moguće ostvariti.

Ronaldo je ovim pogotkom dostigao najboljeg strijelac u povijesti europskih prvenstava Michela Platinija. Sada obojica imaju po devet golova i Ronaldu će u finalu loviti jedan pogodak i novi rekord.

- Ovo smo sanjali od samog početka. Znali smo da će put biti dugačak i težak, imali smo teških trenutaka, ali, kako uvijek volim reći, bolje je započeti malo lošije, ali imati sretan kraj. Svi smo ovo zaslužili, i igrači i izbornik. Još uvijek nismo ništa osvojili, ali smo jako blizu - govorio je Ronaldo nakon utakmice.

Ronaldo i društvo će u finalu igrati protiv pobjednika sutrašnjeg susreta između Francuske i Njemačke, dok s druge strane Velšani i Gareth Bale putuju kući.

- Ronaldo? On je rođeni strijelac, to je i danas dokazao. Mi smo razočarani, ali podići ćemo se, ovo je ponosna momčad. Nemamo za čime žaliti, nitko od nas nije očekivao da ćemo dogurati ovako daleko. Nadali smo se finalu i borbi za trofej, ali nije nam bilo suđeno. Naravno da smo malo razočarani, ali prvi pogodak nas je malo umrtvio, a kod drugog su imali i sreće. Dali smo sve od sebe da se vratimo u utakmicu i borili smo se do posljednje sekunde, žao nam je - rekao je Gareth Bale.

Linker
18. travanj 2024 07:43