Twitter
INTERNET GORI

FOTO: SPRDANJE NA RAČUN 'NOVOG BREXITA' VEĆ POČELO Društvene mreže u plamenu

Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 28. lipanj 2016. 01:10

David je ponovno pobijedio Golijata. Maleni Island, debitant na Europskom prvenstvu priredio je najveće iznenađenje. Island je slomio veliku Englesku i izborio nastup u četvrtfinalu gdje ga čeka domaćin Francuska. Rano vodstvo koje je Rooney donio iz penala samo je zavaralo Englesku. Fizička snaga i žestina islandskog sastava ponovno je došla do izražaja, ali momčad koju je Tim Lagerbäck poslao na teren bila je bolje organizirana i što je najvažnije preciznija. Nakon ovog poraza Engleza društvene mreže su eksplodirale, a treba očekivati da će sutra biti pravi spektakl.

Twitter

foto: Twitter

Što se tiče same utakmice Englezi su djelovali nedorečeno, gotovo zamagljeno, osobito u drugom dijelu gdje unatoč stalnom gostovanju na suparničkoj polovici nisu uspjeli stvoriti ozbiljnijih prigoda. Island se u drugom dijelu podredio čuvanju prednosti stečene u prvom dijelu, ali u dva navrata i ozbiljno zaprijetio. Posebno atraktivan bio je pokušaj škaricama strijelca izjednačujućeg pogotka Ragnara Sigurdssona.


Englezi su odlično otvorili utakmicu. U 4. minuti islandski vratara Halldórsson reagira naivno i ruši Sturridgea, Skomina pokazuje na bijelu točku, a Rooney je siguran izvođač. No, slavlje Engleza trajalo je nepune dvije minute. Nimalo impresionirani Islanđani uz smušenu reakciju engleske obrane ubačaj iz auta pretvaraju u pogodak, a pravi šok stiže u 18. kada preciznim, ali ne pretjerano jakim udarcem s vrha kaznenog prostora Sigthórsson šalje loptu ispod Harta. Do kraja prvog poluvremena Englezi su tražili put do izjednačenja, ali ni Island nije bio bezopasan i u prvih 45 minuta obije ekipe imale su po četiri udarca u okvir vratiju. U nastavku Hodgson je zamjenama pokušao promijeniti ritam utakmice, ali sve je bilo uzalud i Islanđani su zaslužili prolazak u četvrtfinale.

piše Marijan Projić

Linker
24. travanj 2024 09:21