Danijel Subašić
 Boris Kovacev / CROPIX
PENAL VRIJEDAN ČUDA

KAKO JE JUNAK S RUKAVICAMA UNIŠTIO ŠPANJOLCE 'Luka Modrić otkrio mi je najveću tajnu utakmice'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. lipanj 2016. 01:38

Premda su junaci svi, utakmica se prelomila nakon obrane kaznenog udarca Danijela Subašiića Sergiju Ramosu, nakon kaznenog udarca Šime Vrsaljka na Davidu Silvi. prilično sumnjiv, inače... Kako god, Subašić ga je skinuo. Kako? Lako, kada vam šalabahter daje - Luka Modrić!

"Dugo sam čekao Ramosa, ali penali su lutrija. Ma, nevažno je to, glavno je da smo super, giljamo, super smo. Tajna? Luka je kazao Srni, a Srna je kazao meni da pričekam i idem desno. Ispalo je super."

Itekako!

Treća utakmica, treći najbolji igrač dolazi iz hrvatskih redova. Nakon Luke Modrića i Ivana Rakitića, statusom najzalužnijeg za trijumf nad Španjolskom okitio se Ivan Perišić.


Iako, ne bi bilo nezasluženo da je epitet najboljeg otišao kod Nikole Kalinića. Obojica su zabili nakon što su asistirali jedno drugom. Kalinić se natrčao kao nikada do sada, zamjenio je Mandžukića na pravi način dok je Perišić radio čudesa na toj desnoj strani. Španjolci će ga dugo pamtiti...


- Ma ne gledam nikada sebe već mi je uvijek bitan uspjeh Hrvatske – rekao je Perišić odmah nakon utakmice. Dodao je kako osjeća ponos što je dio ove momčadi koju nitko u Europi ne smije podcijeniti. Svjedočili smo tome u Bordeauxu gdje je rezervna varijanta 'Vatrenih' srušili dvostruke branitelje naslova. I to preokretom...


- Nema tu ovih ili onih. Svi igrači su s razlogom ovdje i nitko nije došao 'preko veze' u ovu reprezentaciju. Pa stotinu puta sam ponovio kako je ovdje budućnost reprezentacije – dodao je Perišić.


Prvi cilj po koji je Hrvatska došla na Euro je ostvaren, sada slijedi nokaut faza.
- Vratili smo se nakon Češke i osvojili skupinu. To ništa neće značiti ako ne potvrdimo dobru igru u osmini finala.

Igrač utakmice protiv Španjolske

Tko je. po vama, bio igrač utakmice u velikoj pobjedi protiv Španjolaca?

Ivan Perišić

Nikola Kalinić

Ivan Rakitić

Danijel Subašić

Svi su jednako zaslužni za pobjedu


Mnogi su nakon utakmice u nevjerici vrtili glavama. Igrači su nam djelovali kao da I sami ne vjeruju u podvig koji su napravili. Doduše, bilo je I onih koji su trijumf doživjeli kao nešto sasvim normalno.


- Senzacija? Ne bih rekao da je to tako. Pa mi smo stvarno jaki – poentirao je Nikola Kalinić dodavši kako su doista vjerovali u sebe. Da nisu, ne bi se vratili nakon minusa...

piše Alen Lesički

Igrač utakmice protiv Španjolske

Tko je. po vama, bio igrač utakmice u velikoj pobjedi protiv Španjolaca?

Ivan Perišić

Nikola Kalinić

Ivan Rakitić

Danijel Subašić

Svi su jednako zaslužni za pobjedu

Linker
18. travanj 2024 13:35