Clive Rose / Getty Images
MALI MAESTRO

LUKA MODRIĆ EKSKLUZIVNO ZA SN 'Ne brinemo za igru, ali brinemo se za ono što se događa oko nas'

Prvi hrvatski nogometaš nije ozbiljno ozlijeđen, ali mora ozbiljno voditi računa da mu se ne dogodi neka teža ozljeda
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 19. lipanj 2016. 11:53

Nakon utakmice s Češkom i najvećem bi laiku trebalo biti jasno kakva je razlika između Hrvatska s ili bez Luke Modrića. U normalnim okolnostima ne bi trebalo pojašnjavati da je igrač koji radi razliku u jednom Real Madridu, od krucijalne važnosti za hrvatsku reprezentaciju. No, kako u Hrvatskoj normalne okolnosti postaju sve rjeđa kategorija, onda treba dočekati dvije utakmice Eura da bi se zaključila očitost - Luka Modrić je duša ove Hrvatske.

Trenutak kad se uhvatio za aduktor i zatražio izmjenu, a 6-7 Vatrenih odmah ga je zabrinuto okružilo da vide što se zapravo događa, potvrda je koliko im je Modrić bitan. Idućih tridesetak minuta nes(p)retne utakmice s Česima samo je osnažilo te evidentnosti. Negdje oko dva ujutro, poslije utakmice s Česima, nazvali smo Modrića...

- Nažalost, nismo pobijedili i to me boli više od sto aduktora. Ne može me nitko uvjeriti da nismo zaslužili pobjedu s Češkom, jer unatoč padu u finišu utakmice i trenucima dekoncentracije Hrvatska je trebala dobiti. I to uvjerljivo. Dečki su bili sjajni, bez obzira na sve probleme ili moj izlazak, dali su maksimum, borili se kao lavovi i samo je slijed nesretnih okolnosti doprinio ovakvom ishodu...

Jeste li deprimirani nakon remija s Česima?

- Nas rezultat nije deprimirao jer smo praktično i s bodom u osmini finala. Kako sam već rekao, po meni je igra veći dio utakmice s Češkom bila na visokom nivou. No, ono zbog čega smo deprimirani mi igrači to je ono što se događa s ovim ispadima na tribinama. To jednostavno rečeno, više nema smisla.

Kazao je to s dozom tuge u glasu i onda je zaključio razgovor jer je u šetnji Deauvilleu rastao pritisak prolaznika za fotografijama i autogramima.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
23. travanj 2024 16:06