Instagram/Getty/Arhiva EPH
EMOCIJE NEMAJU CIJENU

OTAC NAJPOPULARNIJEG VATRENOG KOJEG TRAŽI - BARCELONA 'Puka' san, prijatelju, skroz san 'puka'

Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 23. lipanj 2016. 00:13

Dok sam tumarao po željezničkom kolodvoru u Bordeauxu, čekajući da se smiluje neki bistro i skuha mi jutarnju kavu-ubojicu, javio mi se Ante Perišić, otac danas najpopularnijeg Hrvata, autora pobjede nad Španjolskom.

- ‘Puka’ san, prijatelju, skroz san ‘puka’...

Od sreće, valjda?

- Još nije ni svanulo, otišao sam u Mariju Bistricu i platio misu za Ivana. Triba Bogu zahvalit... Utakmicu sam gledao sam, uvijek to činim na svoj način, ali, kad sam vidio unuke, ‘puka’ sam...

Ante je danas najsretniji otac u Hrvatskoj:

- Može Ivan zabiti stotinu golova za Inter, ali ovi za Hrvatsku su posebni. Hvala ti Bože, moje ‘dite’ je razveselilo naciju, ne možete pojmiti kako sam danas bogat čovjek, najradije bih zaplakao...

Hoćete li doći na koju utakmicu?

Instagram

- Ne znam, posao se ‘razlaufa’, možda dođem...

Nisam više htio gnjaviti Antu Perišića i ne znam je li “piva ili plaka”, ili sve zajedno. U svakom slučaju ga razumijem, jer, njegov sin, zadnjih godina najbolji hrvatski igrač, donio je naciji “veliki časak radosti”. Nadamo se da će potrajati.

- A i popit ćemo jednu u to ime, u ‘Van Gogha’ - rekao je Ante i zaklopio telefon.

Možda i dvije, s obzirom da Perišićeve igre nisu ostale bez odjeka u europskim medija, ali ni kancelarija europskih velikana. Jedan od klubova koji su zainteresirani za veznjaka Intera, tvrdi tako katalonski Sport, jest i Barcelona.

- Perišić je otkriće, jedan je od najboljih napadača na Euru - pišu Katalonci.

- Nema sumnje da će pola Europe loviti Perišića nakon Eura, a Barcelona ga zasad samo prati. No, ako propadne transfer Nolita, aktivirat će svoj ‘plan B’ - dovođenje Perišića na Camp Nou.

Linker
23. travanj 2024 06:27