Darko Tomas / CROPIX
EGZOTIKA POKAZALA ZUBE VELESILAMA

PROSINEČKI BRILJIRA Da živim od klađenja bio bih kruha gladan! Evo na koga se NE kladiti

Piše: Robert ProsinečkiObjavljeno: 30. lipanj 2016. 18:28

PIŠE ROBERT PROSINEČKI

Bio je to dan velikih nogometnih šokova! Najprije su Talijani pomeli “moje” Španjolce, baš su ih pomeli u svim nogometnim elementima, od srčanosti do besprijekorne tehnike, a zatim su Englezi doživjeli najveće nogometno poniženje. U četiri dana dvaput su Engleze izbacili iz Europe...

Antonio Conte je napravio čudo. Stvorio je momčad koja će te fizički “pojesti”, a imaju i najbržu kontru koju sam vidio, za deset sekundi su pred protivničkim golmanom. Španjolci su ispuhana lopta. Ne znam što je razlog tako slabe igre, jesu li iscrpljeni od Lige prvaka, jesu li se zasitili, dvaput su bili europski prvaci, no, na ovoj utakmici doista ništa nisu pokazali. Španjolska - jedno veliko ništa.

Sudar titana

Čeka nas uzbudljiv četvrtfinale, sudar dviju nogometnih velesila, Njemačke i Italije. Nijemci još nisu primili gol, u tišini idu korak po korak, ne igraju neki senzacionalni nogomet, ali - marširaju. Prognoza? Ah, ništa ne mogu pogoditi, da živim od klađenja bio bih kruha gladan, ali, ovakva Italija će za Njemačku biti jedno od najtežih iskušenja. Definitivno, pobijediti ovakvu Italiju je vrlo, vrlo teško. Kad pogledate zadnju liniju - Buffon, Chiellini, Bonucci, je li to uopće moguće probiti? A opet, vidite što su Nijemci napravili od “mojeg favorita iz sjene”, Slovačke? Unakazili su ih, Slovaci nisu mogli izaći iz vlastitog šesnaesterca.

Tko bi trebao biti kapetan hrvatske nogometne reprezentacije?

Luka Modrić

Ivan Rakitić

Ivan Perišić

Mario Mandžukić

Vedran Ćorluka

Darijo Srna, koji treba ostati u reprezentaciji

Igrali smo u najtežoj grupi, a sve reprezentacije iz te grupe već su kod kuće. Dobro, Turska nije ni bila u krugu onih koji su trebali proći u drugi krug, Česi također, ali da su i Španjolska i Hrvatska već kod kuće, to mi zvuči nevjerojatno. A ostao je Island, čijim igračima ne možete ni ime izgovoriti, a kamoli da znate gdje igraju. I koga briga što je posjed lopte Islanda bio 26,7 posto, kada je rezultat na kraju bio 2-1 za Islanđane. I za koga navijati, kad naših nema, kad su Španjolci ispali? Za Island?


Moji tipovi

Egzotične momčadi, a to su i Wales i Island, pokazale su zube tzv. velikim reprezentacijama, od kojih Engleska to odavno nije, osim po imidžu. Plasman Walesa i Islanda među osam najboljih europskih momčadi, veliki je uspjeh za njih. Za razliku od Portugala i Belgije, koji imaju kvalitetu otići i do kraja. Ako me pitate za prognozu, pokušat ću još jednom:

Italija - Njemačka tip 2, Poljska - Portugal tip 2, Wales - Belgija tip 2, Francuska - Island tip 1. Kada bi to prošlo, vjerojatno bismo se obogatili, ali, još bogatiji biste bili da prognozirate suprotno od mene. Možda je baš to prava formula...

Linker
25. travanj 2024 06:00