CROPIX
ODLIČAN NASTUP U FRANCUSKOJ

STAVIO INIESTU U DŽEP I POLOŽIO S PETICOM 'Znao sam da je velikan, ali nisam o tome razmišljao'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. srpanj 2016. 15:51

Marko Rog je Europsko prvenstvo u Francuskoj položio s - odličnim! Ako je nastup na smotri najboljih kontinentalnih reprezentacija bio njegov test zrelosti, pokazatelj što može i kako može, onda se treba zaključiti da su Vatreni dobili veznog igrača za dugi niz godina.

Na Euru je odigrao 82 minute protiv Furije, bez zamjerke, ukočio je Iniestu, bez pardona ulazio u duele koje je dobivao, nije bio nimalo impresioniran. Zapravo, za one koji su ga gledali u dresu Dinama to nije bila neka nova, iznenađujuća vijest, ali ipak, trebalo je protiv Španjolaca biti na vrhunskoj razini. Prvi nastup na velikom natjecanju uvijek sa sobom nosi određenu tremu, mladi igrač ponekad nije siguran kako će cijela priča izgledati. Rogova je izgledala jako dobro, bio je beskopromisan, zaradio je i žuti karton, ali kraj njega Španjolci nisu prolazili. Uspijevalo mu je i u svom stilu okomito kretati u napad...

Kako ocjenjujete nastup Hrvatske na EURU?

Uspješan nastup

Neuspjeh

Jučer se javio s mora. Kupa su u Novom Vinodolskom, odmara nakon svršetka puta za našu nacionalnu vrstu.

- Na pripreme Dinama moram se javiti u nedjelju. Svi mi reprezentativci dobili smo isti broj dana za odmor nakon povratka s Eura. Nije puno, ali veseli - kaže Rog.

Je li možda pomalo umoran nakon svih priprema i Eura?

- Ne, dobro se osjećam. Jedva čekam da osvane taj 12. srpnja. Taj početak nove Dinamove sezone, juriš na novu Ligu prvaka. Već sam sad nabrijan na Vardar.

Veli da mu nije bilo neobično i strano igrati protiv tih velikih nogometnih “faca”, svjetskih zvijezda.

- Vidite, tu je ta velika stvar kad igrate u Ligi prvaka. Dinamo je igrao u tom natjecanju, pa sam onda i ja stekao to potrebno iskustvo igrajući protiv top igrača. Tako da mi nije bilo prvi put da na drugoj strani vidim nogometne zvijezde. Makar, kad lopta na početku tekme krene, zaboravite da igrate protiv Inieste, Fabregasa, Sergija Ramosa, Piquea... Igra vas nosi. Ne razmišljate protiv koga igrate.

Rog se borio s Andresom Iniestom. Veliki majstor nije se naigrao. Kako se bilo nositi s briljantnim veznjakom Barcelone?

- Ja sam igrao na desnoj strani, Iniesta na njihovoj lijevoj, pa smo wčesto dolazili u međusobni okršaj. Naravno, nije tu bio sam on, bilo je duela i s dugima.

Bogme, dobro ste ga čuvali, u mnogim medijima pojavio se naslov “Rog zaustavio Iniestu”. Lijepo za vidjeti zar ne?

- Naravno da je bilo lijepo vidjeti, kako ne bi bilo. Iniesta je sjajan, vrhunski igrač, uopće je bez veze da ga sad ja komentiram. Posljednjih deset godina je sigurno među deset najboljih veznjaka na svijetu. Kad primi loptu, sve vam je jasno.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
24. travanj 2024 20:42