REUTERS
ČARLI OTKRIO ZA SPORTSKE

ŠTO JE ĆORLUKA GOVORIO HRVATSKOM DOKTORU? 'Rana se otvara nakon svakog udarca, krv curi...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. lipanj 2016. 15:08

Drugi veliki heroj hrvatske pobjede nad Turcima bio je Vedran Ćorluka. Kakva li je samo junačina bio, četiri je puta izlazio s terena razbijene glave, krv mu se doslovno slijevala niz lice. Uvijek se vraćao, zamotane glave, skakao, borio se, izbijao lopte, nije posustao, ni u jednom trenu nije ni pomislio zatražiti zamjenu. Samo bi rukom prebrisao krv i krenuo dalje.

- Na poluvremenu sam šivao glavu, na žalost, nakon svakog udarca glavom rana se uvijek iznova otvarala, curila je krv, možda smo to mogli malo bolje zamotati, ali svejedno svaka čast doktorima.

Ćorluka je jedini od naših igrača iz svlačionice izašao sa šiltericom, pokrio je ozlijeđeno mjesto.

Kaže da je bilo teško, ali da su Vatreni stvar mogli riješiti i prije.

- Trebao nam je pogodak, taj drugi pogodak da do kraja ubijemo utakmicu, imali smo jako puno prilika da bismo to napravili... Moram pohvaliti kompletnu momčad koja je sjajno, disciplinirano odigrala obranu. Nakon jedne šanse koju su Turci imali u prvom poluvremenu, nisu više ozbiljnije zaprijetili.

Pitali smo ga koliko mu je smetala ozljeda na glavi i krv koja se stalno slijevala niz lice?

- Nije mi ta rana previše smetala, najviše mi je smetalo kad su mi zavili i uši pa sam malo slabije čuo. Inače, bilo je dobro.

Koliko je zaradio šavova?

- Mislim da imam tri šava. Tri šava za tri boda.

Je li ova pobjeda protiv Turska bila jedna od najboljih utakmica reprezentacije na počecima velikih natjecanja?

- Ne znam, bila je odlična i ona protiv Njemačke 2008, ali jako sam zadovoljan, kako svojom, tako i izvedbom suigrača. Često smo dobro otvarali velika natjecanja, ali ne sjećam se da smo tako borbeno odigrali. Također, igrali smo zrelo i u napadačkom smislu bili jako opasni. To je veliko ohrabrenje za sljedeću utakmicu.

Govorio je i o tome da je Hrvatska jučer bila ratnički raspoložena, svi su mnogo tračali, uklizavali, borili se.

- Svi dobro znamo koliko nam je teško bilo doći do EP-a, znamo gdje smo i što smo, svjesni smo i nekih naših godina. Rekao bih ovako, možeš imati pravo na slab dan, ali nemaš pravo na dan bez borbe. Mislim da su svi dečki toga svjesni.

Pitali smo ga očekuje li veliku euforiju u Hrvatskoj?

- Mi smo poznati po pretjerivanju, sad je zadaća i vas medija da se malo primirimo. Bilo je zaista dobro protiv Turske, ali nije bilo idealno. Dolaze Česi, idemo korak po korak, vidjet ćemo gdje ćemo doći.

Dr. Nemec: Ćorluka će biti dobro

Vedran Ćorluka će biti dobro i nastupit će u petak protiv Češke, kazao je liječnik hrvatske reprezentacije Boris Nemec jutro nakon hrvatskog trijumfa u Parizu protiv Turske u prvom nastupu na EURU.

"Situacija s Ćorlukom je dobra, danas je dobio poštedu," kazao je dr. Nemec.

Doktor Nemec je otkrio kako je Ćorluka u poluvremenu dobio tri šava, ali se rana u nastavku susreta otvorila nakon što je Ćorluka nekoliko puta udario loptu glavom.

"Rana se otvorila nakon udaraca lopte glavom, a zavoj je popustio, pa smo morali još nekoliko puta intervenirati. Posjekotina je na vrhu glave, ali sve će biti u redu," dodao je.

Branič hrvatske vrste i moskovskog Lokomotiva je nakon utakmice sa smiješkom kazao kako zbog zavoja preko ušiju ništa nije čuo.

Nemec je dodao kako Ivana Strinića malo zateže zadnja loža, Marcelo Brozović je dobio jedan hematom, a Ivana Perišića su uhvatili grčevi.

Podsjetimo, Strinić je zbog rupture mišića propustio svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Linker
16. travanj 2024 13:07