Photo by Epsilon/Getty Images, Ilustracija SN / Getty Images
TRENUTAK KADA JE KRENULA LUDNICA

SVJEDOK ZA SN 'Bilo ih je 15-ak, cijelu utakmicu su se došaptavali, a onda su nabili kape...'

Piše: Goranka JureškoObjavljeno: 18. lipanj 2016. 00:48

Samo trenutak bio je dovoljan da desetak tisuća hrvatskih navijača ostane u šoku. Umjesto igre naših momaka gledatelji u St. Etienneu gledali su kako na teren lete baklje. Šok i nevjerica! Je li moguće da su se prijetnje koje smo slušali zadnjih dana ostvarile? Nažalost da, petnaestak huligana u trenutku je navuklo maskirne kape i krenulo s nevjerojatnim atentatom na hrvatsku nogometnu reprezentaciju - Opisuje nam današnji skandal na stadionu u Saint Etiennu kao očevidac ove hrvatske sramote, prof.dr. Ante Ćorušić, inače ravnatelj KBC-a Zagreb, koji je došao s prijateljima bodriti naše momke.

Kaže kako su svi u šoku i sat nakon utakmice umjesto o igri razgovaraju o tome kako se sve dogodilo.

- Ti su huligani cijelo prvo poluvrijeme razgovarali i nešto se došaptavali. Uopće nisu gledali igru. U jednom su trenutku izvukli kape, navukli ih preko lica i krenuli s neredima. Baklje, topovski udari i kako li se sav taj arsenal zove poletjelo je na teren. Uplašio sam se za igrače i redare da ne na stradaju od tih manijaka s tribina. A onda je zagrmljelo- cigani, cigani dosta! Tisuće hrvatskih navijača krenulo je vrijeđati huligane - opisuje nam Ćorušić.

Dodaje kako su potom stigli i redari i odveli rušitelje hrvatske reprezentacije inzdravog razuma na policiju.

- S obzirom da će i hrvatska policija dobiti sve podatke o huliganima, nadam se da ćemo saznati tko su ti koji ne daju mira ne samo reprezentaciji već i ostalim navijačima. Svi se pitamo tko su ti likovi s obzirom da cijeli taj put i ulaznice treba platiti. Nije teško zaključiti da se radi o organiziranim i dobro plaćenim huliganima, a ne tzv. samo ogorčenim navijačima kako se to nerijetko pravda - zaključuje Ćorušić.

Linker
18. travanj 2024 22:19