REUTERS
PIŠE N. LIPOVAC

TAKTIČKA ANALIZA Portugalci prepustili posjed Hrvatskoj i vrebali, Čačić je ponovno zakasnio

Portugalski izbornik je uveo četvoricu svježih igrača u odnosu na dvoboj s Mađarskom, od kojih trojicu u zadnju liniju, a u sredinu postavio Andrea Silvu na Modrića, a u 48- dodao Renata Sancheza
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 26. lipanj 2016. 16:38

Ante Čačić je u završnici drugog produžetka izgubio ‘šahovsku partiju’ od Fernanda Santosa, iz jedine akcije, konkretne kontre, u kojoj je sudjelovao dotad neutralizirani Cristiano Ronaldo!

Santos je prilagodio formaciju i igrače Čačićevoj momčadi. Portugal je startao u klasičnih 4-4-2, partner Williamu Carvalhu kao defenzivni vezni bio je suigrač mu iz Sportinga Adrien Silva, zadužen za presing na Luki Modriću. U zadnjoj liniji, pak, Santos je uveo dvojicu novih, obojicu iz Southamptona, Cedrica umjesto Vierinhe na desni bok, zbog Ivana Perišića, a 32-godišnjeg Josea Fontea umjesto 38-godišnjeg Ricarda Carvalha na lijevog stopera, dakako, zbog Mandžukića. Za razliku od dvoboja s Mađarskom, na lijevom je boku očekivano startao Raphaël Guerreiro. Čačić s najavljenom početnom postavom iz prva dva kola.

Prostor na bokovima Portugal je, dakle, prepustio posjed Hrvatskoj i čekao u plitkoj formaciji. Prvo na centru, pa nakon što je uvidio da naši nemaju ideju, izlazio visoko na našu zadnju liniju i Modrića. Nakon 10-ak minuta Modrić je postao defenzivniji od našeg dvojca stražnjih veznih, a Badelj se postavljao okomito naprijed.

Mandžo je opet u nekoliko situacija bio taktički nediscipliniran i nepotrebno odlazio na krilo, pa nije imao kome centrirati, jer ga, naravno, u isto vrijeme nije bilo u sredini. I naši i Portugalci svoje su opasne situacije stvarali preko bokova te iz prekida...

U drugo poluvrijeme se krenulo s istim snagama, ali već u 48. minuti Santos je uveo 18-godišnjeg Renata Sancheza umjesto Andrea Gomesa i prešao na 4-1-4-1; Joao Mario je prešao na lijevo krilo, a Nani se povukao na desno, Andre Silva je i dalje duboko izlazio na Modrića, koji se morao povlačiti među stopere u otvaranju naših napada.

Dan poslije

Zašto je Hrvatska ispala s EURA?

Jednostavno - nesreća

Nismo imali pravog strijelca

Izbornik se gubio u presudnim trenucima

Sve pomalo

KASNE IZMJENE

Obje momčadi su nastavile bez rizika, strpljivo čekale grešku suparnika. Kad su već produžeci bili na vidiku, Santos je uveo Quaresmu (više 4-3-3), Čačić odgovario svježom špicom, Kalinićem umjesto Mandže.

U produžecima, opet je Santos prvi mijenjao, svježi defenzivni vezni Danilo umjesto A. Silve u 108. minuti, Čačić tek u 110. uveo Pjacu i to umjesto Rakitića, a Brozovića pomaknuo na srednju polušpicu. Nakon 0-1 iz kontre ‘4 na 4’, ušao je i napadač Kramarić umjesto Ćorluke, nije upalilo...

Linker
19. travanj 2024 07:26