sn arhiva
SPEKTAKL NA STARU GODINU

CRO COP POSLAO PORUKU SVOJOJ IDUĆOJ ŽRTVI 'Jedva čekam borbu! On možda nije još izgubio, ali isto tako nije imao protivnika kao što sam ja'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. prosinac 2016. 14:56

Mirko Filipović je nokautom u drugoj minuti druge runde u četvrtfinalu Rizinova turnira bio bolji od Amerikanca Muhammeda Lawala i tako izborio polufinalni okršaj protiv Estonca Baruta.

Treba se priznati kako je "King Mo" bio bolji u prvoj rundi, ali u drugoj je Mirko u jednom trenutku potjerao Amerikanca u kut, a zatim ga pogodio razornim aperkatom u bradu. Lawal je zateturao, a Filipović je to iskoristio i s još nekoliko preciznih udaraca šakom u glavu završio borbu.

- Želio bih se svima zahvaliti na velikoj podršci. Jako se veselim novoj borbi protiv Baruta. Još nije do sada izgubio, ali isto tako nije imao protivnika kao što sam ja - govorio je Mirko nakon borbe.

- Svi koji su prošli u polufinale su to i zaslužili, ovi borci su pravi prvaci. Što se tiče Mirka, volio bih i iduće godine sudjelovati na ovom turniru i možda dobiti priliku za revanš - kazao je King Mo nakon poraza.

Mirko Filipović
Gary M. Prior/Getty Images / Getty Images

Plasman u polufinale osigurali su još Rus Valentin Moldavski koji je pobijedio Poljaka Szymona Bajora jednoglasnom odlukom sudaca i Iranac Amir Aliakbari koji je pobijedio Amerikanca Heatha Herringa.

Linker
02. svibanj 2024 06:11