Drago Sopta / CROPIX / CROPIX
SVJETSKA VELESILA

HRVATSKA NANBUDO REPREZENTACIJA POMELA KONKURENCIJU Osvojili čak 12 medalja na SP-u

Piše: Dean BauerObjavljeno: 26. srpanj 2016. 20:58

Hrvatski nanbudo borci blistali su u Barceloni na Svjetskom prvenstvu seniora i juniora.

Kod seniora Petar Jakopec osvojio je zlato i u katama (preko 75 kg) i u borbama (do 84 kg), Marko Ležaić broncu u katama (do 75 kg), a Dora Brlek broncu u borbama u kategoriji do 60 kg. Natko Lugarić dodao je zlato u borbama u kategoriji do 68 kg i srebro u katama (do 75 kg), Zrinka Samac zlato u kategoriji preko 60 kg, a Dorotea Sremec bronce u katama i borbama (preko 60 kg). U ekipnoj kategoriji, muška i ženska ekipa u katama se okitila srebrnim medaljama.

Kod juniora, pak, Josip Crnković osvojio je brončano odličje (+66 kg), dok je Doris Babić kod kadetkinja na kraju bila četvrta. U apsolutnim kategorijama Hrvatska je osvojila oba zlata u ekipnim borbama, u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Tako se Jakopec domogao i trećeg zlata. Ležaić je u apsolutnoj seniorskoj kategoriji osvojio srebro, a Doris Babić srebrom se okitila u apsolutnoj kadetskoj kategoriji. Kod seniorki u apsolutnoj kategoriji Dorotea Sremec osvojila je brončanu medalju.

Naš Petar Jakopec je uz Celestina Tamleu Simoa iz Kameruna, proglašen najboljim seniorskim natjecateljem. Treneri hrvatske reprezentacije bili su Branko Užarević i Zlatko Redžić.

zagreb  19122004
nanbudo turnir super 9
foto tomislav novak
- zag-
Tomislav Novak

Linker
30. travanj 2024 13:00