Gary M. Prior/Getty Images / Getty Images
STRUČNA ANALIZA

HRVATSKI MAJSTOR OTKRIO KAKO CRO COP MOŽE SRUŠITI 'KRALJA' 'Bilo bi sjajno kada bi se King Mo iz nekog inata pokušao obračunati s Mirkom u stand up-u'

Pred Mirkom Filipovićem težak je izazov u četvrtfinalu Rizinovog spektakla u Saitami, ogled protiv Amerikanca Muhammeda Lawala. Tekstualni prijenos ogleda UŽIVO pratite u četvrtak na portalu Sportskih novosti. Program započinje u 7h.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. prosinac 2016. 22:51

Još jedan velik hrvatski MMA borac Igor Pokrajac u Zagrebu polako privodi kraju oporavak nakon operacije. No, za ovu nam je priliku Igor savršen odabir glede najave, odnosno predviđanja onog što će se uskoro odvijati u ringu Saitama Arene. Jasno da Mirko Filipović nije ni najmanja zagonetka za Pokrajca, no, Igor je jednako dobro upućen i u kvalitete, mogućnosti i opasnosti koje dolaze s Muhammedom Lawalom.

- Iskustvo! Veliko iskustvo, a posebno onda još i iskustvo borbi u Japanu, kojih Cro Cop ima ipak puno više od Kinga Moa, nešto je što osobno vidim kao prednost za našeg Mirka - prvotno će Igor Pokrajac.

Jasno, i King Mo ima svojih prednosti.

- Uopće ne treba dvojiti. Jako opasan borac. Posljednjih nekoliko godina je u snažnom usponu. Iznimno je dobar boksač, ali još bolji je hrvač. Dakle, kompletan borac. On i inače ide na nathrvavanje svojih suparnika i tu bi se mogli pojaviti problemi za Mirka, ali... Ako bi se King Mo želio nadmudrivati u stand up položaju s Mirkom, što bi bilo dobro za Mirka i za sve nas koji smo uz Mirka, onda vjerujem da će Mirko pobijediti prekidom. Zato što ima iskustva i zato što zna dobro zamaskirati udarce iz svojeg arsenala. Bilo bi sjajno kada bi se King Mo iz nekog, idemo ga nazvati inata, pokušao obračunati s Mirkom u stand up igri.

Instagram

Koristi ruke, ne i noge

Drugim riječima, neka udarčina, nogom prvenstveno, samo sijevne u trenutku kada suparnik i ne pomišlja da bi ga takva huda sudbina mogla pogoditi. Muhammed Lawal ima veći raspon ruku od Mirka za 15-ak centimetara. Od kolike to važnosti može biti sutra u Tokiju?

- Jako jer Muhammed jako dobro boksa. Naime, ako imate jako velik raspon ruku, ali ne znate dobro boksati, to vam ne znači ništa. No, Muhammed je tip koji jako, jako dobro boksa i to je onda uvelike za njega od koristi. Druga stvar, Muhammed uopće ne koristi udarce nogama. Tu vidim Mirkovu dodatnu priliku. Nožnim udarcima u tijelo. Samo što ti udarci moraju biti i jako brzi, iako znam i da svaki Mirkov udarac nanosi štetu - veli Pokrajac uz dodatak.

Zagreb, 080314.
Arena Zagreb, Laniste.
Borilacki spektakl Glory 14.
Na fotografiji: Filipovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Treba izbjegavati klinč

- Mirko treba izbjegavati borbu u klinču. Valjat će držati Kinga Moa na odstojanju. Mislim, bez obzira na to što će Mirko ući s njime u “fight”, bez obzira na to i što je Mirko vrsni hrvač jer se borio već u karijeri i protiv nositelja crnog pojasa itd... ali ovo je mlađi borac, vrlo je jak, spretan, snažan, u usponu. Nova verzija ponajvećih MMA boraca. To je Lawal.

U četvrtfinalu se bori dva puta po tri minute. Očekuje li Igor borbu, bez puno odmjeravanja, žestok sudar od prve sekunde? Vremena puno nema...

- To mislim da je očekivati samo od Lawala, s obzirom na to da Mirko nikad nije bio neki izraziti “tempaš”, da je tražio borbu odmah od početka. Mislim da će Mirko držati sredinu ringa od početka i samo čekati svoju priliku. Mislim da je to i dobro. Lawal će krenuti jako, pretpostavljam, a kako je riječ je borcu sa sjajnim boksom, odličnim hrvanjem, valja biti oprezan. Treba iskoristiti, čekati priliku jer protiv Lawala su šanse rijetke, a i skupe.

Za kraj je Igor Mirku u Japanu poručio samo jedno.

- Želim Mirku sve najbolje, želim mu pobjedu, navijam za njega. Mirku sam i rekao da je dobro što je dobio takvog suparnika jer to samo potvrđuje njegovu kvalitetu - za kraj će Igor Pokrajac.

Linker
05. svibanj 2024 09:13