Vladimir Kličko i Tyson Fury
 Lars Baron/Bongarts/Getty Images
MUKA NA MUKU

NOVI PROBLEMI ZA SVJETSKOG BOKSAŠKOG PRVAKA Nakon dobrovoljne predaje titula, Fury zaradio i kaznu britanskog boksačkog savzea

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 14. listopad 2016. 23:09

Britanski boksački savez oduzeo je licencu Tysonu Furyju zbog daljnje istrage u vezi s antidopinškim i medicinskim problemima, koji su se nagomilali u životu 28-godišnjeg Britanca.

U srijedu je Odbor za kontrolu Britanskog boksačkog saveza raspravljao o oduzimanju Furyjeve licence, odluka je potvrđena jučer. Ranije je boksač sam predao naslove teškaškog prvaka po WBO i WBA verziji, što u prijevodu znači da se ostatak boksačke kreme može boriti za titule.

- Osvojio sam titule u ringu i vjerujem da bih ih trebao izgubiti u ringu, ali u ovom trenutku nisam ih u stanju braniti i donio sam tešku i emocionalnu odluku predati vlastite titule. Želim svim izazivačima i pretendentima na pojaseve sve najbolje. Sada ulazim u sljedeći veliki izazov svog života, koji ću, kao i Klička, uspjeti svladati - sažeo je Fury u svom priopćenju.

Izazov koji spominje Fury je borba s depresijom, zbog koje je uzimao kokain, na koji je bio pozitivan prije borbe s Vladimirom Kličkom, a koju je otkazao zbog medicinske nesposobnosti za borbu.

No, to je većinom prožvakana vijest. Ono što je novo u slučaju Fury je saslušanje Britanskog antidopinškog odbora zakazano za studeni, gdje će se raspravljati o uzimanju zabranjenog anaboličnog steroida, koji je Fury konzumirao nakon prve, i zasad jedine, borbe s Vladimirom Kličkom 28. studenog prošle godine. Suspenzija je donesena na neodređeno vrijeme.

Slično je prošao Ricky Hatton, koji je 2010. godine suspendiran zbog šmrkanja kokaina i nesportskog ponašanja, a licenca mu je vraćena nakon dvije godine.

WBA i WBO titule trenutačno nemaju vlasnike, a oko su na njih bacili neporaženi Britanac Anthony Joshua te iskusni Vladimir Kličko i David Haye. Najvjerojatniji scenarij je borba za WBA titulu između Joshue i Klička u prosincu, no, niti jedna od boksačkih organizacija još uvijek nije objavila daljnje planove.

Linker
19. svibanj 2024 03:45