SN/Arhiva
UGODAN PRIJEM

ODLIČNI REZULTATI NA EP NISU PROŠLI NEZAPAŽENO Predsjednica Grabar-Kitarović ugostila karataše

Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. lipanj 2016. 18:30

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske, primila je izaslanstvo Hrvatskog karate saveza povodom izvrsnog rezultata na nedavno održanom EP-u u Montpellieru. Čestitala im je na brojnim uspjesima u posljednje vrijeme, istaknuvši još jednom iznimnu važnost sporta u društvu svake zemlje.

Stjepan Čelan, predsjednik hrvatskog saveza i glavni tajnik Europske karate federacije, govoreći o nastupima karataša na velikim natjecanjima naglasio je kontinuitet hrvatskih medalja u žestokoj i vrlo jakoj konkurenciji, čemu je potvrda i još jedno odličje hrvatske ženske reprezentacije u borbama, koja je u izboru sportskih novinara proteklih godina u dva navrata izborila naslov hrvatske ekipe godine

Uz ekipno srebro Ana-Marije Bujas Čelan, Azre Saleš, Ivone Tubić i Ane Lenard u borbama, na nedavno održanom EP-u Francuskoj Hrvatska je osvojila još tri medalje. Muška reprezentacija u katama (Ivan Ermenc, Damjan Padovan i Tomislav Stolar) osvojila je ekipnu broncu, a u pojedinačnoj konkurenciji medaljama brončanoga sjaja okitile su se Maša Martinović (+68 kg) i Ana Lenard (-61 kg).

Linker
01. svibanj 2024 18:34