Reuters, Adam Hunger, USA TODAY Sports / Reuters, USA TODAY Sports
TOTALNO DRUKČIJI

TKO JE 'LUDI BRADONJA' KOJI ŽELI NOKAUTIRATI JEDNOG OD NAJBOLJIH BOKSAČA SVIH VREMENA Bahat je na riječima, ali u oktogonu uvijek pruži pravi šou

Piše: Edi DžindoObjavljeno: 16. lipanj 2017. 13:20

Totalno drukčiji svijet od Floyda Mayweathera, Conor nema nekih priča o teškom djetinjstvu. Počevši s lokalnim nogometom kao svaki irski klinac, Conor se kao 12-godišnjak prebacio na boks, ubrzo i na slobodnu borbu. Tu je pronašao strast i od tog dana nije prestao.

Profesionalnu MMA karijeru nije počelo na velikim pozornicama. Prvih pet godina borio se za malene irske promocije poput Cage Warriorsa i Cage Ragea zabilježivši skor 12-2, što je bilo dovoljno da zapne za oko jednoj od čelnih osoba UFC-a Lorenzu Fertiti, koji ga je spojio s Danom Whiteom te je tako postao tek drugi Irac u UFC-u nakon Toma Egana, s kojim je McGregor i trenirao u svojim ranim fazama karijere.

Nitko nije mogao naslutiti u kakvu će se zvijezdu ovaj bradati i bezobrazni Irac pretvoriti. Samo je pet borbi bilo dovoljno, a u tri od tih pet je dobio nagradu za izvedbu večeri, da se McGregor dočepa borbe za naslov. Za privremeni naslov u perolakoj Irac je svladao Chada Mendesa nokautom u drugoj rundi i tako se dočepao eventualne borbe s Joseom Aldom, jednim od najvećih boraca perolake u povijesti. Nakon klasičnog Conorova vrijeđanja na press-konferenciji izgleda da je ušao Aldu pod kožu, jer trebalo mu je samo 13 sekundi da nokautira velikana i postane megazvijezda te pravi prvak perolake divizije.

Međutim, McGregoru jedna divizija nije bila dovoljna. Iako je u svojem velter debiju doživio prvi UFC poraz - Nate Diaz, gušenjem u ožujku prošle godine - Conor je Diazu i te kako uzvratio samo pet mjeseci kasnije, pobijedivši ga na odluku u jednoj od najzanimljivijih UFC borbi u bliskoj prošlosti.

Posljednja Conorova UFC borba stavila ga je u besmrtne. S već postojećim naslovom u perolakoj McGregor je izazvao Eddieja Alvareza za naslov u lakoj kategoriji. Lakoćom je odradio i taj meč nokautiravši Alvareza u drugoj rundi i zauvijek ušao u povijest kao prvi borac koji je istodobno imao naslove u dvije različite težinske kategorije. Sve je to završio u svojem prepoznatljivom stilu.

- Želim iskoristiti ovaj trenutak da se ispričam... apsolutno nikome - kazao je McGregor rečenicu koju MMA ljubitelji citiraju i danas.

Ide McGregor dalje s izazovima, a sljedeći je najveći. Govorit će mu da je to nemoguće, ali tako su mu i govorili za gotovo sve što je dosad uspio postići.

Linker
05. svibanj 2024 14:28