Screenshot: Facebook
VLASTI POKRENULE ISTRAGU

VIDEO: EMOTIVNA ISPOVIJEST BOKSAČA KOJI JE UBIO SUPARNIKA OBIŠLA JE SVIJET Jedva je susprezao suze: 'Pao sam na koljena i čekao da se pomakne...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. lipanj 2017. 00:22

Smrt bivšeg UFC-ovog borca Tima Haguea (34) kao posljedica nokauta u boksačkom meču i dalje je vruća tema u borilačkim krugovima.

Hague je u nedjelju preminuo od posljedica ozljeda zadobivenih u borbi protiv Adama Braidwooda. Podsjećamo, Braidwood ga je nokautirao u drugoj rundi, a Hague, koji se uspio ustati nakon nokauta je ubrzo završio u bolnici s krvarenjem u mozgu. Završio je u komi, a liječnici ga nisu uspjeli spasiti.

Braidwood se nakon tragičnog događaja oglasio za medije. Šutnju je prvo prekinuo na Twitteru, a zatim je dao intervju nabijen emocijama za kanadske CTV vijesti. Suze je susprezao u nekoliko navrata.

"Želim se fokusirati na Tima i njegovu obitelj, posebice na njegovog sina. Oni su ovdje istinske žrtve. Na njih se treba fokusirati jer sam ja još živ", rekao je Braidwood.

"Znao sam još u ringu po načinu kako je pao. Odradio sam prvo svoju malu glupu proslavu, prije nego li sam pao na koljena i čekao da se pomakne. Nije me briga što ljudi pričaju. Neka govore što žele. Pomogao sam njegovom timu i nosio ga do kuta. Vidio sam mu lice", objasnio je Braidwood.


Brutal Knockout (Warning) Hague vs. Braidwood

Dotaknuo se Braidwood i komentara kritičara koji govore kako je meč trebao biti ranije prekinut, a neki tvrde da se nije trebao održati s obzirom na razliku u kvaliteti. Naime, dok je Braidwoodov omjer pobjeda i poraza u karijeri 7-1, Hagueov je bio 1-3.

"Ma, oni koji pišu i govore razne stvari nemaju pojma. Oni se ne bore i otkud im pravo da nam sude. Pa Tim se želio nastaviti boriti. Ja bih napravio isto što i Tim, a on bi napravio istu stvar meni. Pa nitko nije kriv. Ni sudac nije kriv. Jednostavno se želio nastaviti boriti i nastavili smo se boriti", zaključio je Braidwood.

Inače su gradske vlasti u Edmontonu pokrenule službenu istragu ovog meča.

Linker
02. svibanj 2024 04:27