Screenshot
MALA ŠKOLA GRAPPLINGA

VIDEO: FENOMENALNI INSTRUKCIJSKI VIDEO Kralj 'gušenja i poluga' demonstrira kako izvesti leteći 'armbar' i leteći 'kneebar'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. ožujak 2018. 21:22

Legendarni japanski MMA borac Shinya Aoki nastupao je u slavnim japanskim promocijama Deep, Shooto, Dream, Inoki Bom-ba-ye i Rizin, a posljednjih nekoliko godina član je azijskog ONE Championshipa.

Aoki se proslavio svojim fenomenalnim grapplingom, piše Fight Site. Zaštitni znak su mu oduvijek bila gušenja i poluge, a prisiljavanjem na predaju je slavio u čak 25 mečeva. U svojim najboljim danima je završavao Eddieja Alvareza, Caola Una, Joachima Hansena i Tatsuyu Kawajirija… Osvajao je i titule Dream, Shooto i ONE Championship prvaka u lakoj kategoriji.

Ovaj danas 34-godišnji Japanac je član Evolve Fight Teama koji je odlučio njegovo znanje podijeliti sa svijetom. Pa su tako odlučili snimiti serijal instrukcijskih videa u kojima “Tobikan Judan” demonstrira neke od svojih zaštitnih poteza.

U ova dva instrukcijska videa koji se nalaze ispod teksta pogledajte kako majstor letećih poluga izvodi “leteći armbar” i “leteći kneebar”. Radi se o vrlo detaljnim instrukcijama koje vas vode korak po korak kroz tehniku ovih zahvata.

Oni koji se bave BJJ-om ili nekim drugim oblicima “grapplinga” bi ih svakako trebali pogledati jer se Aoki proslavio upravo ovim “submissionima”.

Linker
16. svibanj 2024 20:21